smsPASS – uslužbenci MOC na cepilnem mestu sprejemajo vloge občanov

smsPASS – uslužbenci MOC na cepilnem mestu sprejemajo vloge občanov
Regija danes
Tipografija

Ob koncu maja se je Mestna občina Celje odzvala na poziv Ministrstva za javno upravo, da lokalna skupnost zagotovi javne uslužbence za opravljanje dela prijavne službe na cepilnem mestu za pridobitev mobilne identitete, t. i. smsPASS-a.

Ko so javni uslužbenci, ki so se prijavili, izpolnili formalne pogoje za opravljanje dela (izobraževanje, prejem žigov), je celjska občina na cepilnem mestu vzpostavila prijavno službo.

Prijavna služba za sprejem vlog za smsPASS na cepilnem mestu v Golovcu tako nemoteno deluje že od 3. junija, urnik dela pa prilagajamo dinamiki cepljenja in urniku poslovanja zaledne službe.

Na cepilnem mestu so referenti praviloma prisotni ves čas cepljenja. Od 3. junija do včeraj (8. 6.) so skupno prejeli približno 600 vlog.

"Odziv ljudi na pobudo za pridobitev mobilne identitete na cepilnem mestu je velik in pozitiven, kar še dodatno potrjuje pravilnost odločitve o vključitvi v prijavno službo za smsPASS. S tem smo pripomogli k skrajšanju postopka ureditve potrdil za uporabnike," so sporočili s celjske občine. 

 

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam