Nemec Phil Bauhaus prvi na cilju uvodne etape v Rogaški Slatini

Nemec Phil Bauhaus prvi na cilju uvodne etape v Rogaški Slatini
Regija danes
Tipografija

Zmagovalec prve etape 27. dirke Po Sloveniji, dolge 151 kilometrov, ki se je začela na Ptuju in končala s sprintom glavnine v Rogaški Slatini je Phill Bauhaus, kolesar ekipe Bahrain Victorius, v kateri sta danes odlično nastopila tudi naša kolesarja. predvsem Jan Tratnik in tudi Matej Mohorič.

 

Zmagovalec etape je bil za pol obroča hitrejši od Španca Jona Aberasturija (Caja Rural). Tretje mesto je osvojil Portugalec Rui Filipe Oliveira (UEA Emirates).

Prvi favorit dirke Tadej Pogačar iz moštva UAE Emirates je prispel v cilj z glavnino, tik pred ciljem pa je tudi sam precej potegnil, da omogoči portugalskemu kolegu čim boljše izhodišče za sprint.

Že uvodna etapa je postregla z zanimivim in razburljivim dogajanjem, prišlo je tudi do nekaj padcev, še posebej grd je bil padec v glavnini, 3,5 kilometra pred ciljem, pri tem jo je skupilo kar nekaj kolesarjev.

Phil Bauhaus po dirki: »Naš cilj je bil, da se dirka zaključi s šprintom. Zadnja dva kilometra sta bila zelo hitra, ekipa pa je opravila odlično delo. Kot šprinter si ne morem želeti več od tega. Za nas je to pomembna dirka, vedno ko dirkamo v državi iz katere so naši tekmovalci je nekaj posebnega.«
 
Pred kamerami se je po dirki ustavil tudi Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki se je danes držal v ozadju, na koncu pa presenetljivo pomagal v vlaku ekipe: »Bili smo zmenjeni, da bomo delali za Trenina, ampak je na začetku dirke kar hudo pedel in nato svojo vlogo predal Oliveiri. Delali smo za njega, za kolesarja, ki je najprej pomočnik se je s tretjim mestom kar dobro znašel. Počuitim se v redu in se veselim naslednjih dni.«

Foto: SPORTIDA.com

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam