Boj za zeleno se začenja na Ptuju, cilj prve etape v Rogaški Slatini

Boj za zeleno se začenja na Ptuju, cilj prve etape v Rogaški Slatini
Regija danes
Tipografija

Z etapo od Ptuja do Rogaške Slatina se bo na začela 27. kolesarska dirka po Sloveniji, ki sta tako vrača po dveh letih, lani je namreč zaradi koronakrize odpadla. Kolesarji bodo s ptujskega gradu startali ob 13.10, na cilju v Rogaški Slatini pa bodi dirko končali približno ob 17. uri. Tadej Pogačar, iz moštva UAE Team Emirates, aktualni zmagovalec Dirke po Franciji in prvi zvezdnik letošnje dirke, na včerajšnji novinarski konferenci na Ptuju ni skrival svojih ambicij po prvi zmagi na slovenski pentlji.

„Za našo ekipo in zame je to pripravljalna Dirka za Francijo, forma je po videnem na treningu v redu. Na dirki Po Sloveniji sem bil vedno blizu odra za zmagovalce, zdaj pa si zagotovo želim zmagati. Bomo videli, kakšne bodo noge,“ je dejal Tadej Pogačar.

Pogačarjev sotekmovalec iz moštva, Diego Ulissi, zmagovalec dirke Po Sloveniji leta 2019 pa je povedal, da je vedno vesel, ko pride v Slovenijo. „Na dirko smo prišli z močno ekipo, skupaj smo tukaj slavili že trikrat. Tadej je v vlogi liderja na dirki, vendar bomo videli kako se bo dirka razvijala in bomo morda taktiko tudi spreminjali.«

Še en slovenski adut, Matej Mohorič, član mošt Bahrain Victorius, pa pritrdil, da je Tadej seveda prvi favorit in da si želi zmagati, ampak da pa enako velja tudi za 150 drugih kolesarjev. „Zagotovo se bomo potrudili, da mu pot do zmage otežimo. Dirka je odprta.“

Na novinarski konferenci je sodelovala tudi Bogdan Fink, organizacijski direktor, ki je prepričan, da je pred nami dober in lep športni teden, tekmovalcem pa je zaželel, da bi bi brez poškodb prikolesarili do cilja v Novem Mestu.

Direktorica Slovenske turistične organizacije, mag. Maja Pak, ki bo danes tudi na cilju v domači Rogaški Slatini, pa je povedala, da bo dirka spet odlična promocija Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave destinacije. „Prenos na Eurosportu si bo ogledalo 18 milijonov ljudi. Vidnost Slovenije bo zagotovljena z 10-urnim televizijskim prenosom ter z 230 oglasi Slovenije v juniju in juliju.

Prisluhnite še pogovoru z direktorjem dirke Po Slovenij, Bogdanom Finkom, pred začetkom prve etape. Pogovor je bil posnet ob novinarski konferenci na celjskem Starem gradu.


Foto: VID PONIKVAR/SPORTIDA

 

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam