Kje na Celjskem so tokrat opazili medveda?

Kje na Celjskem so tokrat opazili medveda?
Regija danes
Tipografija

Na Celjskem je bil znova opažen medved. Po naših podatkih naj bi se to zgodilo včeraj, okoli 21. ure, v okolici Celjske koče, kjer naj bi občan opazil medvedko z dvema mladičema. (SŠol)

Naj spomnimo, da je medvedjega mladiča minulo soboto občan opazil tudi v Lipoglavu pri Slovenskih Konjicah. V začetku aprila se je podobno zgodilo na priljubljeni in množično obiskani sprehajalni poti na relaciji Celje – Viseči most – Žalec. V Zagradu na območju Radeč pa je aprila medved v kokošnjaku pokončal in odnesel nekaj kokoši.

 Medveda v gozdu načeloma srečamo le v redkih primerih, saj nas medved običajno opazi prej in se umakne, zanj namreč predstavljamo naravnega sovražnika. Do težav lahko pride, če medveda s svojo prisotnostjo presenetimo in se znajdemo v njegovi neposredni bližini, ko nas ne pričakuje in nima časa za umik. Prav tako je lahko nevarno, če se znajdemo med medvedko in mladiči.

"Problem na sprehajalnih poteh lahko predstavljajo psi, ki niso na povodcu in napadejo medveda, ker želijo zaščititi lastnika. Pes se bo zapodil proti medvedu, medved pa se bo branil. Pes se bo prestrašil ali umaknil in pritekel nazaj k lastniku. Medved bo šel za njim in v tem primeru lahko napade tudi lastnika,« pravijo na policiji.

Dodajajo še, da kljub temu, da je možnost srečanja z medvedom majhna, naj pa bodo vseeno previdni. Ljudje naj bodo, če opazijo medveda, glasni, naj se med sabo pogovarjajo, saj s tem medveda opozorijo na svojo prisotnost. Medved se bo praviloma umaknil.

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam