Danes 31. regijski Otroški parlament

Danes 31. regijski Otroški parlament
Regija danes
Tipografija

Ali bo covid-19 vplival na poklicno odločitev mladih? To bo le ena od tem, o kateri mladi parlamentarci razpravljajo na današnjem na 31. regijskem Otroškem parlamentu, ki je zaradi znane epidemiološke slike virtualen.

 

 

Medobčinska zveza prijateljev mladine (MZPM) Velenje je kljub ustavitvi javnega življenja in šolanja na daljavo danes izvedla 31. regijski Otroški parlament. Ker so se mladi v zadnjem letu že povsem navadili na različne aplikacije, ki jim omogočajo virtualna druženja, pri razpravi na daljavo ne bodo imeli večjih težav. Parlamentarno razpravo bo iz Vile Rožle, kjer je sedež MZPM Velenje, vodila Tina Felicijan.

Mladi ponovno na glas razmišljajo o poklicih, ki bi jih želeli opravljati v prihodnosti. Izražajo skrbi, pričakovanja, govorijo o izobraževalni poti do poklica doma in v tujini. Razmišljajo tudi o poklicih preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, ob čemer se niso izognili aktualnemu dogajanju doma in v svetu, pandemiji novega koronavirusa.

Na razpravi sodeluje mladih parlamentarcev in parlamentark iz vseh osnovnih šol iz Šaleške, Spodnje Savinjske in Zgornje Savinjske doline. Izvoljenih šest predstavnikov bo konec aprila nato sodelovalo na 31. nacionalnem Otroškem parlamentu.

K spremljanju parlamenta so organizatorji povabili župane vseh občin v regiji, ravnatelje in ravnateljice sodelujočih osnovnih šol ter njihove mentorje.

Foto: MZPM Velenje (iz leta 2019)

 

Z VAMI V ŽIVO

Eva Rudman

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam