Znova strm porast covidnih bolnikov v bolnišnici

Znova strm porast covidnih bolnikov v bolnišnici
Regija danes
Tipografija

Število hospitaliziranih covidnih bolnikov v Splošni bolnišnici Celje se je v zadnjih dneh strmo povišalo. Danes jih zdravniško nego potrebuje že kar 83, 14 jih potrebuje intenzivno terapijo. Od sredine lanskega septembra do danes je v Celju umrlo 416 covidnih bolnikov. (SŠol, Foto: SHERPA)

 Zaradi porasta števila obolelih so morali v celjski bolnišnici povečati tudi število intenzivnih postelj. Bolnišnica je celo v pripravljenosti, da bo uredila maksimalno število intenzivnih postelj, kar je 25, in maksimalno število navadnih postelj za covidne bolnike – kar 126. Predvidoma do jutri pa bo bolnišnica znova uredila še dodatne postelje na oddelku ortopedije, kar pomeni, da je morala znova zmanjšati tudi število rednih zdravstvenih programov in pregledov.

»Savinjska regija je znova v črni fazi, pritisk bolnikov na bolnišnico se tako znova povečuje,« pravi direktorica bolnišnice mag. Margareta Guček Zakošek. Razlog za strm porast okuženih je hitreje nalezljiv angleški sev novega koronavirusa.

 

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam