Oli Walker znova na poti

Oli Walker znova na poti
Regija danes
Tipografija

Konjičan Oliver Tič, bolj znan kot Oli Walker, se vrača na »kraj zločina«. Danes bo z ljubljanskega letališča poletel proti Istanbulu, od koder bo v petek nadaljeval pot proti Kolumbiji. Od tam naprej pa bo šel peš proti Aljaski.

 

»Raje vsak dan jem testenine in živim svoje sanje, kot pa da bi sedel doma, ob obloženi mizi, s polnim želodcem, a praznim življenjem,« je že večkrat dejal vedno nasmejan in optimističen popotnik iz Slovenskih Konjic, ki si je za cilj zastavil prehoditi 27 tisoč kilometrov od juga Južne Amerike do Arktike. Pred dobrim letom ga je na poti do cilja začasno ustavil koronavirus. Predčasno se je vrnil v domovino in že takrat napovedal, da se bo vrnil v Južno Ameriko in dokončal začeto pot.

Pred njim je še dobra polovica poti, na cilju bo, če na poti ne bo večjih presenečenj in nevšečnosti, konec avgusta prihodnje leto. A ne bo hodil sam, z njim bo tudi psička Carlitos, ki jo je rešil s perujskih ulic. Trenutno ga čaka v pasjem hotelu v Caliju v Kolumbiji, kjer bo Oli Walker tudi začel vnovičen pohod proti severu.

Foto: osebni arhiv

 

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam