Prizidek na Hudinji pomemben tudi za ostale osnovne šole v Celju

Prizidek na Hudinji pomemben tudi za ostale osnovne šole v Celju Maketa nove podobe šole, ko bo zgrajen prizidek.
Regija danes
Tipografija

V začetku leta se je začela gradnja težko pričakovanega prizidka k OŠ Hudinja, ki bo rešil dolgoletno prostorsko stisko. Naložba bo skupaj z ureditvijo okolice stala nekaj manj kot 1,7 milijona evrov, končana pa bo predvidoma do konca leta.

S projektom je Mestna občina Celje kandidirala za pridobitev sredstev Eko sklada, prijavila se je tudi na javni razpis za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu. Podžupanja Breda Arnšek:


Nov prizidek, v katerem bo poleg novih, sodobnih učilnic in garderob tudi velika jedilnica, bo zagotavljal boljše pogoje za vzgojno-izobraževalno delo.

Šola je pred približno dvajsetimi leti poleg nove telovadnice že dobila prizidek s tremi učilnicami in kabineti, a je z leti postala pretesna. Zgrajena je bila za približno 400 učencev, sedaj pa jih je več kot 500. Zaradi pomanjkanja prostora so se morali nekateri otroci kljub bližini šole vpisovati na sosednjo šolo. Nov prizidek tako ne bo pomemben samo za OŠ Hudinja, ampak tudi za ostale osnovne šole v Celju, še posebej za OŠ Frana Roša, s katero so zadnja leta skupaj reševali težave pri vpisu učencev 1. razreda.

Prizidek gradi podjetje Remont, ki je bilo za izvajalca del izbrano na javnem razpisu.

BA

Z VAMI V ŽIVO

Eva Rudman

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam