Velikonočno voščilo: Veselimo se…

Velikonočno voščilo: Veselimo se…
Regija danes
Tipografija

Ob vstopu v velikonočne praznike ponovno prihaja najtrše določilo, da so svete maše in obredi velikega tedna z udeležbo ljudstva do nadaljnjega odpovedani. Blagoslov velikonočnih jedil v cerkvah in kapelah ni dovoljen. Kot bi zaslišali strogi glas učitelja: »Ponovi vajo iz lanskega leta!«

V duhu aktualnih časov, ki jih zaznamuje pandemija, se zastavi vprašanje: kaj nam sporočaš s tem Gospod? V čem smo spregledali bistvo praznikov? V trenutkih tihih pogovorov s Teboj, v meni raste prepričanje, da so vsi ukrepi kot oblak, ki prekrije sončne žarke, a ne more prikriti obstoj in toplino sonca.

Iz naravnih zakonitosti se lahko učimo, da trpljenje in smrt, ki ju je premagal Kristus, prinašata Življenje, ki se ne konča in ga zato lahko zapišemo z veliko začetnico. K temu nas, s svojim »radostnim« poimenovanjem, ki v sebi skriva velikonočno sporočilo, še posebej nagovarja velikonočnica, ki jo imamo v grbu celjske škofije, kjer se nahajata njeni avtohtoni rastišči. Cveti zgodaj spomladi in, s svojim puhastim varovalom, preživi v okolju, kjer jo večkrat preseneti spomladanska pozeba. Letos je razlog veselja še večji, saj je, v času svojega cvetenja, velikonočnica v tretje zacvetela z naznanilom novega celjskega škofa.

Naj letošnje velikonočno voščilo, navkljub vsem omejitvam, izrazim v želji naj bo radostno obhajanje Kristusove velikonočne skrivnosti. Veselimo se, vzcvetela je velikonočnica.

Rok Metličar

upravitelj celjske škofije

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam