Kolesarska steza in pločnik na Kersnikovi odprta, ljudje neodgovorni

Kolesarska steza in pločnik na Kersnikovi odprta, ljudje neodgovorni
Regija danes
Tipografija

Od današnjega popoldneva sta kolesarska steza in pločnik v podvozu v Kersnikovi ulici (v smeri proti mestu, pri Zlatarni Celje) znova na voljo za uporabo kolesarjem in pešcem. Do zapore tega odseka je prišlo ob decembrskem potresu, ker se nad stezo in pločnikom v eni od bližnjih stanovanjskih hiš nevarno nagnil dimnik te hiše, nekaj opek dimnika pa je tudi padlo na pločnik. Mnogi so se ob tem spraševali, zakaj je ta odsek na Kersnikovi bil toliko časa zaprt. Za pojasnilo smo se obrnili na Teodorja Goznikarja, poveljnika Civilne zaščite MOC, ki je prevzela reševanje tega primera, potem ko je nevarno mesto po potresu zavarovala Poklicna gasilska enota Celje.

„Januarja in tudi v tem mesecu, je zaradi močnih sunkov vetra, iz še enega večjega dimnika na tej stavbi znova padlo nekaj opek na javno prometno površino. Pred tednom dni smo z odredbo izvedli odstranitev dveh nevarnih dimnikov stanovanjske hiše,“ je povedal Teodor Goznikar, ki mu je znamo, da se ljudje sprašujejo, zakaj je ta del Kersnikove ulice zaprt že da meseca.

„Ta stanovanjska hiše ni v lasti MOC, je pa nenaseljena in preden je mogoče najti lastnik in urediti vse birokratske postopke, traja kar nekaj časa. Ob tem smo tudi ugotovili, da lastnik hiše ni več živ. V primeru znanega lastnika se obveznost sanacije poškodbe na hiši naloži njemu in je zadeva hitreje urejena,“ je pojasnil poveljnik CZ MOC.

Ob tem je izrazil razočaranje nad nekaterimi prebivalci Celja, ki redno uporabljajo ta pločnik in kolesarsko stezo. „Čeprav smo dnevno nameščali opozorilne trakove, so jih ljudje trgali, se vozili in hodili mimo in obračali prometno signalizacijo, ki je jasno usmerjala na uporabo kolesarske steze in pločnika na drugi strani ceste. Očtno nekateri za svojo varnost ne skrbijo,“ je bil nejevoljen Teodor Goznikar.

Prisluhniti še zvočnim izjavam Teodorja Goznikarja, poveljnika CZ MOC:Foto: SHERPA

Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam