Izhodišče za odkrivanje lepot

Izhodišče za odkrivanje lepot
Regija danes
Tipografija

 

Center interpretacije narave Kozjanskega parka in sprejemna pisarna bosta v sklopu evropskega projekta urejena v pritličnih prostorih gospodarskega poslopja gradu Podsreda v občini Kozje.

 

 

V novi sprejemni pisarni, ki bo nadomestila tisto v grajskem stolpiču, bodo obiskovalci lahko pridobili vse informacije o gradu Podsreda, Kozjanskemu parku, Biosfernem območju Kozjansko in Obsotelje ter o ostalih vključenih zavarovanih območjih. Pisarna bo služila tudi kot recepcija za prenočišča na gradu Podsreda, tam bodo na voljo tudi primerni prostori za prodajo in promocijo regionalnih izdelkov.

V Centru interpretacije narave Kozjanskega parka in tamkajšnjega biosfernega območja bodo lahko individualni obiskovalci pridobili ključne informacije za oglede točk naravne in kulturne dediščine. Slednje bodo označene na maketi območja, podrobnejše vsebine bodo predstavljene na tablicah in zaslonih. Cilj naložbe, ki naj bi bila končana do aprila letos, je med drugim povečati prepoznavnost Občine Kozje, Kozjanskega parka in lokalnih ponudnikov. Ureditev centra in sprejemne pisarne je vredna približno 141 tisoč evrov z ddv. Večino denarja bo zagotovil Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, preostanek bodo prispevali Občina Kozje, Kozjanski park, Razvojna agencija Sotla in Lokalna akcijska skupina Obsotelje in Kozjansko.

Foto: SHERPA

 

Z VAMI V ŽIVO

Saša Pukl

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam