MOC za pomoč gospodarstvu namenil 275 tisoč evrov

MOC za pomoč  gospodarstvu namenil 275 tisoč evrov
Regija danes
Tipografija

Mestna občina Celje (MOC) bo tudi letos pomagala gospodarskim subjektom, ki jih je in jih še bo prizadela epidemija. „Zavedamo se, da tisti, katerih dejavnosti so bile zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa delno ali v celoti ustavljene, potrebujejo čim prejšnjo pomoč, zato bomo sredstva za pospeševanje in podporo gospodarske dejavnosti v občini podelili že spomladi,“ so sporočili s celjske občine. V občinskem proračunu je v ta namen rezerviranih 275 tisoč evrov.

V uradnem listu in na spletni strani MOC je tako danes že objavljen javni razpis za dodeljevanje pomoči gospodarstvu zaradi izpada poslovanja ob posledic covida-19, na katerega se morajo upravičenci prijaviti najkasneje do 12. marca letos.

Namen ukrepa je pomoč gospodarskim subjektom v obliki delne povrnitve že plačanega nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč za leto 2020.

Razpis določa, da je prijavitelju mogoče podeliti finančno spodbudo v višini odstotka odmerjenega nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) za leto 2020, ki ustreza odstotku upada prometa v primerjavi z enakim obdobjem leta 2019, pri čemer lahko upravičenec prejme največ 20 odstotkov plačanega NUSZ. V primeru, da bo skupni znesek spodbud upravičencev višji od razpoložljivih sredstev, bo MOC višino spodbude sorazmerno znižal.

RG

Foto: SHERPA

Z VAMI V ŽIVO

Saša Pukl

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam