Svetovni dan turističnih vodnikov tokrat virtualno

Svetovni dan turističnih vodnikov tokrat virtualno
Regija danes
Tipografija

Danes je mednarodni dan turističnih vodnikov. V ta namen je Društvo regionalnih turističnih vodnikov Argos pripravilo niz spletnih dogodkih, s katerimi že od petka obeležujejo ta dan. Letošnja tema je Turistični vodniki z zgodbami bogatimo razvoj podeželja. Gre za povezovanje turističnih vodnikov in domačinov v turistično dejavnost.

 

Celje se je predstavilo včeraj, ko si je bilo mogoče ogledati posnetek, v katerem sta Urša Sreš in Maja Kos predstavili pot Alme Karlin do hiše na Pečovniku. Izpostavili sta predvsem zeleni del Celja: mestni gozd z Drevesno hiško, Šmartinsko jezero ter Celjsko kočo.

Nato je Urša Sreš v živo po spletu odgovarjala na vprašanja.

Kot so zapisali v Argosu, so se turistični vodniki zaradi zdravstvenega stanja v državi odločili za predstavitev dejavnosti na spletu. Ob letošnjem praznovanju so po celi Sloveniji pripravili preko 40 spletnih doživetij. Razpored je objavljen na spletni strani Društva regionalnih turističnih vodnikov Slovenije ARGOS. Spletni dogodki se odvijajo v živo iz spletnega studia društva, nekateri ogledi so  v živo s terena, drugi so v obliki predstavitve v živo in tretji bodo predstavljeni kot posnetek. Vsem obiskovalcem je omogočeno, da vodenja tudi komentirajo in zastavljajo vprašanja, enako kot vodenja po ulicah, sporočajo iz Argosa.

 

Z VAMI V ŽIVO

Saša Pukl

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam