Prihaja prva virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji

Prihaja prva virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji
Regija danes
Tipografija

Z današnjo prvo etapo dirke po Združenih arabskih emiratih (UAE) se je prava kolesarska sezona začela tudi za slovenske ljubitelje tega športa. Na tej domači dirki za moštvo UAE namreč tekmuje tudi Tadej Pogačar, lanski zmagovalec Dirke po Franciji. Na veliki kolesarski dogodek v Slovenji bomo morali še nekoliko počakati, zato bo pri nas že kmalu na sporedu virtualni spektakel.

Kolesarski klub Adria Mobil v sodelovanju z agencijo Sport Media Focus ter Slovensko turistično organizacijo pripravlja prvo virtualno kolesarsko dirko Po Sloveniji, namenjeno rekreativnim kolesarjem, katerim bodo družbo delali nekateri najboljši slovenski profesionalni kolesarji.

Kolesarstvo je že nekaj časa šport, s katerim se lahko ukvarjamo tako rekoč vseh 12 mesecev. Da se je sezona raztegnila na celo leto, je zaslužna industrija kolesarskih trenažerjev, ki kolesarju omogočajo vožnjo po atraktivnih kolesarskih poteh iz domačega udobja.

V zadnjem času smo priča razcvetu virtualnih kolesarskih platform, na katerih lahko najdemo kolesarske trase, ki preko trenažerja simulirajo dejanske značilnosti dirke. I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji bo potekala na platformi Rouvy, katere izjemna prednost je v tem, da kolesar ves čas vožnje opazuje okolico trase s pomočjo realnega videoposnetka.

Virtualna kolesarska dirka Po Slovenji bo imela 5 etap, ki bodo na sporedu vsako soboto - s pričetkom ob 19. uri - med 27. februarjem in 27. marcem 2021. Na prvih štirih etapah se bodo rekreativni kolesarji lahko v živo pomerili s štirimi zvezdniki slovenskega in svetovnega kolesarstva – s Primožem Rogličem, Matejem Mohoričem, Janom Tratnikom in Janijem Brajkovičem. Primož Roglič je kot ambasador slovenskega turizma posnel tudi poseben video nagovor, s katerim je k udeležbi povabil kolesarje s celega sveta.

Etape:
• 27. 02. 2021: Cerklje – Vrh pod Krvavcem (13,8 km) / poseben gost: Matej Mohorič (Bahrain Victorius)

• 06. 03. 2021: Črnomelj – Novo mesto (42,3 km) / poseben gost: Jani Brajkovič (Adria Mobil)

• 13. 03. 2021: Izola – Šmarje – Koper (39 km) / poseben gost: Jan Tratnik (Bahrain Victorius)
• 20. 03. 2021: Bohinj – Bled – Pokljuka (40,3 km) / Poseben gost: Primož Roglič (Jumbo Visma)

• 27. 03. 2021: Kronometer po ulicah Ljubljane (17,6 km)

 

Vsaka etapa bo štela kot samostojna dirka, na koncu vsake etape bo zmagovalec simbolično osvojil virtualno zeleno majico.

KK Adria Mobil bo z agencijo Sport Media Focus zagotovil tudi neposredni prenos vseh petih etap na platformi YouTube.

Foto: Sport Media Focus in Adria Mobil

Z VAMI V ŽIVO

Saša Pukl

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam