V Muzej novejše zgodovine že danes, v OKC še naprej brezstična izposoja

V Muzej novejše zgodovine že danes, v OKC še naprej brezstična izposoja
Regija danes
Tipografija

Skladno z zadnjim vladnim odlokom nekatere kulturne ustanove, muzeji, galerije in knjižnice, znova lahko odprejo svoja vrata za obiskovalce. Muzej novejše zgodovine Celje jih bo sprejele že danes, Pokrajinski muzej Celje pa od torka, 26. januarja. Prihodnji teden v bo svoja kulturna prizorišča odprl tudi Zavod Celeia Celje. V Osrednji knjižnici Celje pa so se odločili, da tudi od danes naprej še vedno nadaljujejo s storitvijo brezstične izposoje gradiva.

V Otroškem muzeju MNZC čakata na obiskovalce razstavi Brlog igrač in Več kot barve – slednja je na ogled le še do 8. februarja. Danes si bo prvič mogoče v živo ogledati tudi občasno razstavo razglednic Preljuba moja žena, čakam na kolodvoru …,, na ogled pa je seveda tudi stalna razstava Živeti v Celju.
Obisk Galerije in fotoateljeja Pelikan ter Starega piskra bo še vedno možen le ob predhodni najavi.

Pokrajinski muzej Celje bo prve obiskovalce ponovno sprejel v torek, 26. januarja, vstopna točka zanje pa bo muzejska trgovina Knežji dvor.

Od ponedeljka odprt tudi Stari grad

Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje bo v začetku prihodnjega tedna odprl vrata Starega gradu, v torek pa Likovnega salona Celje, kjer je trenutno postavljena razstava Calling Out For A Hero: Akcija onkraj artivizma. Galerija sodobne umetnosti zaradi prenove za obiskovalce zaenkrat še ostaja zaprta.

V Osrednji knjižnice Celje še po dosedanjem načinu

Kot so zapisali na svoji spletni strani, bodo v Osrednji knjižnici Celje do preklica tudi od danes naprej še vedno zagotavljali brezstično izposojo. Kar pomeni, da je dovoljen osebni prevzem knjig pri pultu knjižnice, ob predhodnem naročilu gradiva. Tega je še vedno mogoče nemoteno 24 ur na dan vračati v knjigomat, poleg njega pa je na voljo tudi zaboj, kamor je mogoče odložiti gradivo, ki ga knjigomat ne sprejme.

V vseh omenjenih kulturnih ustanovah v Celju obiskovalce še naprej pozivajo na dosledno upoštevanje zaščitnih ukrepov, varnostno razdaljo, uporabo mask, razkuževanje rok itn.

Na fotografiji: razstava zbirke razglednic Preljuba moja žena, čakam na kolodvoru …, z avtorico Bronico Gologranc Zakonjšek, v Muzeju novejše zgodovine Celje.

Foto: SHERPA

 

Z VAMI V ŽIVO

Tanja Seme in Boštjan Oder

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam