Po rahljanju ukrepov spet smučanje na Celjski koči

Po rahljanju ukrepov spet smučanje na Celjski koči
Regija danes
Tipografija

Z boljšo epidemiološko sliko v državi in izpolnitvijo pogojev za rdeči načrt rahljanja ukrepov so slovenska smučišča včeraj znova lahko pognala žičniške naprave. Še vedno pa so smučarju morali predložiti negativen test na koronavirus, ki ne bo smel biti starejši 24 ur, hitro testiranje pa lahko izvajajo tudi upravljavci smučišč Smuka je bila mogoča tudi na Celjski koči, kjer je upravljavcu, podjetju ZPO Celje v minulih hladnejših dneh uspelo dobro pripraviti smučišče. Tako kot na drugih smučiščih po državi pa zaradi slabega vremena in bržčas tudi zaradi obveznega hitrega testiranja obisk tudi na Celjski koči prvi dan odprtja niso beležili velikega obiska.

Na Celjski koči so včeraj obratovali proga 1, otroški poligon in sankališče. Ta konec tedna je smučišče odprto od 9. do 20. ure, od ponedeljka, med tednom pa bo od 15. do 20. ure.

Kot je v petek povedal Ivan Pfeifer, direktor ZPO Celje, kljub temu, da je zaradi toplejšega vremena nekaj tehničnega snega pobralo, snežna podlaga še vedno znaša približno 40 centimetrov in omogoča dobro smuko.

Izjava Ivana Pfeiferja ob ponovnem odprtju smučišča na Celjski koči:


Na Rogli odprte tri proge

Tudi podjetje Unitur je včeraj na Rogli znova pognalo žičniške naprave: med 9. in 16. uro so obratovale vlečnice Uniorček 1 in 2, Košuta, Jasa in štirisedežnica Planja. Imetniki sezonskih vozovnic in vozovnic kupljenih v preprodaji pred pričetkom smuke, so morali na glavni blagajni na Rogli predložiti negativni test na covid-19.

Brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi je bilo možno v ZD Slovenske Konjice včeraj zjutraja in bo tudi danes med 7. in 8. uro zjutraj ter od ponedeljka do četrtka med 13. in 14. uro.

Foto: SHERPA

Z VAMI V ŽIVO

Tanja Seme in Boštjan Oder

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam