V Vrtcu Laško v času nujnega varstva do 60 otrok

V Vrtcu Laško v času nujnega varstva do 60 otrok
Regija danes
Tipografija

V skladu z rahljanjem omejitvenih ukrepov in vladnim odlokom bodo v torek, 26. januarja znova odprla vrata vse enote Vrtca Laško, ki bodo delovale po ustaljenem poslovnem času, razen enot Laško in Debro, ki bosta odprti do 16. ure. Do nadaljnjega pa ne bo deloval popoldanski oddelek v enoti Laško. Sicer pa je ravnateljica Vrtca Laško, Jerica Laznik Mokotar, podrobneje pojasnila, kako so v Vrtcu Laško od 26. oktobra delovali v omejenem obsegu in zagotavljali nujno varstvo za vse otroke, katerih starši so zaposleni in so potrebovali varstvo za svojega otroka. (O zagotavljanju nujnega varstva v vrtcih v naši regiji smo sicer pripravili Našo temo v zadnji številki tiskane izdaje Novega tednika)

 

Od konce oktobra je bila odprta le Enota Laško (»centralni vrtec« v Laškem), vse ostale enote (devet) so bile zaradi znanih razlogov zaprte. „V zadnjem tednu oktobra smo v vrtcu imeli organizirane tri skupine otrok, prisotnih je bilo med 15 in 23 otrok.  V začetku novembra je delovalo šest oddelkov, v katerih je bilo prisotnih med 30 in 40 otrok, v drugi polovici novembra smo zaradi povečanega števila otrok, odprli še dva oddelka. Takrat je vrtec obiskovalo med 40 in 50 otrok. V decembru se je število otrok še nekoliko povečalo zato smo odprli še eno oddelek. Ob koncu obdobja nujnega varstva je bilo je v vrtcu med 56 in 60 otrok, ki so bili vključeni v devet oddelkov,“ je pojasnila ravnateljica Vrtca Laško.

Vrtec je bil odprt med 5.30 in 16.00. Glede na priporočila, so bili posamezni oddelki »zaključene celote«, otroci se ne združevali in »mešali«. Sicer so opažali porast števila otrok, ki so prihajali v vrtec predvsem glede na situacijo v oktobru in v prvi polovici novembra. „Prilagajali smo se danim razmeram, v veliko pomoč pri organizaciji oddelkov nam je tudi bilo to, da starši z nami vzpostavili stik, preden so prvič pripeljali otroka v vrtec. Staršem smo tako lahko razložili, kako ustanova v danih razmerah deluje, obenem pa smo na ta način bili tudi pripravljeni na večje število otrok. Kar je bilo predvsem pomembno iz organizacijskega vidika, saj imamo velik del zaposlenih na čakanju na delo doma,“ je še pojasnila Jerica Laznik Mokotar.

V Vrtec Laško je sicer trenutno, v desetih enotah in 29 oddelkih, vpisanih 488 otrok.

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Tanja Seme in Boštjan Oder

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam