Poslavlja se skakalni stolp, prihaja razgledna ploščad

Poslavlja se skakalni stolp, prihaja razgledna ploščad
Regija danes
Tipografija

Potencial Braslovškega jezera se je končno začel prebujati. Tamkajšnja občina je v sodelovanju z domačim turističnim društvom do zdaj večkrat poskrbela za manjše izboljšave okolice tega skritega bisera pod Dobrovljami, a celovitejše obnove se ni nikoli lotila. Projekt Doživljaj narave, s katerim je občina v sodelovanju s projektnimi partnerji uspešno pridobila nepovratni denar, letošnjo zimo prinaša obnovo lesene ploščadi in jezerske brežine.

Dela so se lahko začela konec decembra, ko je bila gladina jezera dovolj znižana. Podjetje Nivo Eko bo izvedlo prenovo prelivnega objekta, na katerem bo po novem stala razgledna ploščad, do katere bo vodil 15 metrov dolg in tri metre širok lesen pomol. Nekoliko krajši bo lesen pomol pri gostišču. Obnovilo bo tudi dotrajano brežino jezera. Okolica Braslovškega jezera, ki v zadnjih letih ponovno postaja vedno bolj priljubljena izletniška točka, ne samo za domačine, temveč tudi za ostale Spodnjesavinjčane, bo z izvedenimi posegi postala še privlačnejša. Projekt bodo pospremili izobraževalni programi, ki bodo promovirali tamkajšnjo naravno in kulturno dediščino, skrb za okolje in dejavnosti v naravi.

Braslovško jezero je nastalo leta 1961 z zajezitvijo potoka Trebnik. Jezero, veliko 4,5 hektarja, je zaradi bližine Braslovč, ki so od jezera oddaljene le kilometer, in mešanega gozda kmalu postalo pomembna turistična točka. V topli polovici leta so se ljudje množično kopali in veslali. Da je bil obisk jezera dober, je še do nedavnega pričal skakalni stolp, ki so ga Braslovčani zgradili, da bi obiskovalcem popestrili vodne užitke. V času mrzlih zim se je jezero prelevilo v drsališče. V zadnjih letih Braslovčani stavijo v prvi vrsti na ljubitelje sprehodov in kolesarje. Okrog jezera je speljana poldrugi kilometer dolga učna pot, neposredno ob jezeru so urejene jase, na katerih stojijo številne klopce in mize.

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Tanja Seme in Boštjan Oder

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam