Upravljavci smučišč na robu obupa

Upravljavci smučišč na robu obupa
Regija danes
Tipografija

Žičniške naprave na slovenskih smučiščih v skladu z zadnjim odlokom vlade spet že dva tedna ne obratujejo. Upravljavci smučišča so nad odločitvijo vlade presenečeni in razočarani, v združenju slovenskih žičničarjev od vlade zahtevajo natančnejše informacije o povrnitvi škode in več dialoga ter predhodnega obveščanja o prihodnjih ukrepih, ki zadevajo smučišča.

»Z zaprtjem smučišč naj bi se zmanjšala morebitna obremenitev bolnišnic. Takšen argument je neprimeren, kar dokazuje pretekli konec tedna, ko so večino smučišč preplavili sankači, sprehajalci, smučarji in ostali, se nenadzorovano družili, brez mask, minimalne razdalje in testov, ki so do prepovedi obratovanja žičniških naprav še bili obvezni za osebe, starejše od 12 let,« je v odzivu na zadnjo odločitev vlade povedala Suzana Srdić, direktorica družbe Golte.

Na enem osrednjih smučišč v naši regiji so kljub letošnjim idealnim vremenskim razmeram uspeli sestaviti le nekaj smučarskih dni. »Tako pogostemu spreminjanju odlokov je nemogoče slediti, poleg tega nam vsakokratna sprememba ali nov odlok povzročita ogromno stroškov. Hitre teste smo izvajali tri dni, zaradi objektivnih razlogov testov več ni bilo možno izvajati,« je še dejala naša sogovornica.

Tako kot ostali upravljavci smučišč so tudi na Golteh zaradi stanja zelo zaskrbljeni, pravzaprav že kar obupani. »Smo že skoraj sredi januarja, zato se bojimo, da je letošnja sezona izgubljena, čeprav nas je narava res nagradila z vremenom. Od države pričakujemo finančno pomoč, nadomestilo za izpad prihodka,« je še pojasnila Suzana Srdić.

Žičničarji ne razumejo zadnje vladne odločitve

V združenju slovenskih žičničarjev so bili nad zadnjim vladnim odlokom, ki upravljavcem smučišč do nadaljnjega nalaga ustavitev žičniških naprav, zelo razočarani, še bolj nad pojasnilom pristojnega ministra za to odločitev, da vlada želi preprečiti dodatno obremenitev bolnišnic zaradi poškodb.

»V prvem tednu januarja se je na naših smučiščih poškodovala le ena oseba, ki je potrebovala bolnišnično oskrbo. Očitno teh številk v vladi niso preverjali,« je po seji upravnega odbora združenja žičničarjev povedal Boštjan Paradiž, podpredsednik združenja.

Foto: Andraž Purg - GrupA

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Saša Pukl

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam