Na Dobrni več oseb zastrupljenih z ogljikovim monoksidom

Na Dobrni več oseb zastrupljenih z ogljikovim monoksidom Foto: SHERPA (arhiv NT&RC) Fotografija je simbolična.
Regija danes
Tipografija

Včeraj okoli 18. ure je bila celjska policija obveščena, da so iz večstanovanjske hiše na Dobrni zaradi minimalno povišane stopnje ogljikovega monoksida v organizmu v celjsko in slovenjgraško bolnišnico ter mariborski urgentni center odpeljali 11 stanovalcev. Gasilci so iz objekta umaknili 24 oseb, ki jih je na kraju pregledala urgentna ekipa Nujne medicinske pomoči Celje.

Po besedah tiskovne predstavnice celjske policije Milene Trbulin nihče od njih ni bil življenjsko ogrožen. "Vzrok  prisotnosti ogljikovega monoksida pri načinu ogrevanja je izključen. Gasilci ob  prihodu na kraj v stavbi niso zaznali prisotnosti ogljikovega monoksida. Stanovalci so se čez dan družili v manjšem, neprezračenem prostoru,  kjer so tudi kadili, vendar natančen vzrok zastrupitve še ni potrjen in z zbiranjem obvestil nadaljujemo. Po vseh zbranih obvestilih bomo o dogodku podali poročilo na pristojno okrožno državno tožilstvo," je dejala Trbulinova.

V celjski bolnišnici pa so povedali, da so sprejeli šest oseb, ki so kazale znake zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Tri osebe so že sinoči odpustili v domačo oskrbo. Tri osebe pa so ostale v bolnišnici na opazovanju in so jih v domačo oskrbo odpustili danes.

 BA, STA

Z VAMI V ŽIVO

Saša Pukl

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam