Borut Pahor med prostovoljci MCC

Borut Pahor med prostovoljci MCC
Regija danes
Tipografija

Predsednik države Borut Pahor je v okviru četrtkovega obiska v Celju, kjer se se je seznanil z delovanjem civilne zaščite in razmerami v regiji, obiskal tudi Celjski mladinski center (MCC), kjer s prostovoljci med delovnim tednom nudijo varstvo in učno pomoč otrokom zdravstvenega osebja. Gre za približno 45 otrok od prvega do petega razreda osnovne šole, ki jim pomaga 32 prostovoljcev.

„Za prostovoljce, preden jih vključimo v delu v našem centru in na Gimnaziji Celje – Center, kjer so tudi skupine teh otrok, organiziramo usposabljanje. Ko smo na MCC prejeli poziv, da sodelujemo v tem projektu, smo določili jasne protokole glede samega dela in tako v minulih več kot dveh mesecih, odkar izvajamo to podporo, nismo zabeležili nobene okužbe. Skupine, v kateri je do pet otrok, se namreč med seboj ne križajo in vsi prostovoljci, ki so določeni v posamezno skupino, delajo samo v njej in ne prehajajo v drugo skupino,“ je povedala Sonja Majcen, direktorica Celjskega mladinskega centra, ki je tudi predsedniku države predstavila delovanje prostovoljcev.

Skupine prostovoljcev, ki delujejo v okviru MCC, sestavljajo dijaki in študenti.

Sicer pa je civilna zaščita z razglasitvijo epidemije z odredbo začasno prevzela prostore MCC, ki nudi podporo pri vsebinskem delu delovanja CZ, kar se navezuje tudi na poslanstvo MCC. Njihov hostel v drugem valu uporabljajo za nastanitev prostovoljcev, ki delajo v socialno zdravstvenih ustanovah, v prvem valu pa so ga uporabljali zdravstveni delavci.

Foto: Tilen Križnik

Z VAMI V ŽIVO

Tanja Seme in Boštjan Oder

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam