Štipendije za celjske kulturne ustvarjalce

Štipendije za celjske kulturne ustvarjalce
Regija danes
Tipografija

Mestna občina Celje (MOC) je celjskim samozaposlenim ustvarjalcem z različnih področji umetniškega ustvarjanja podelila 21 delovnih štipendij v vrednosti tri tisoč evrov.

Delovne štipendije so namenjene ohranjanju in razvijanju ustvarjalnih potencialov umetnikov, ki so v času ukrepov omejevanja in prepovedi izvajanje kulturnih prireditev zaradi epidemije koronivirusa ostali brez možnosti javnega nastopanja in delovanja ter s tem tudi brez prihodkov.

Javni poziv za dodelitev delovnih štipendij za samozaposlene kulturne ustvarjalce je bil objavljen ob oktobra in novembra lani, celjska občina pa je podelila 21 štipendij, kolikor je bilo tudi prijav, v skupni vrednosti 63 tisoč evrov. Število društev, samostojnih kulturnih delavcev in fizičnih oseb, ki delujejo na področju kulture v Mestni občini Celje, je sicer večje od 90.

„Za življenje v Celju so kulturni ustvarjalci velika dodana vrednost. Kultura širi obzorja, hrani duha, izobražuje, razveseljuje, spodbuja k razmišljanju in pomembno sooblikujejo utrip v mestu. Ljudje potrebujemo kulturo, družba brez kulture ne more doseči vseh svojih potencialov. Tudi v prihodnje bomo pomagali umetnicam in umetnikom, “ so ob podelitvi štipendij sporočili s celjske občine. in dodali, da je trenutno odprt Javni razpis za izbiro kulturnih projektov, ki jih bo v letu 2021 sofinanciral MOC.

Foto: SHERPA

Z VAMI V ŽIVO

Tanja Seme in Boštjan Oder

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam