Previdno ta vikend!

Previdno ta vikend!
Regija danes
Tipografija

Lepo vreme bo ta konec tedna marsikoga zvabilo na prosto, a policija svetuje, se ljudje ne odpravljajo na najbolj priljubljene turistične točke, ampak naj raje vikend preživijo v naravi v okviru svoje občine. Te dni bo namreč policija poostreno nadzorovala spoštovanje ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa.¨(SŠol)

 

Ob tem policija opozarja, da je še vedno prepovedano zbiranje ljudi, velja tudi omejitev gibanja med 21. in 6. uro. »Prehajanje med občinami zaradi športno-rekreacijskih dejavnosti individualnega značaja je dovoljeno samo znotraj iste statistične regije, vendar prebivalce pozivamo, naj ravnajo odgovorno in se v primeru povečane zasedenosti rekreativnih površin v posameznem kraju namenijo drugam. Kjer med osebami, ki niso ožji družinski člani, ni zadostne medsebojne razdalje (manj kot 3 metre), je obvezna uporaba zaščitnih mask tudi na prostem,« so sporočili iz policije.

Ob tem na policiji še dodajajo, da če se bo ta konec tedna znova povečalo število kršitev, bo policija zdravstveni stroki predlagala, da se prehajanje med občinami znotraj statistične regije, v kateri oseba prebiva, za namen rekreacije znova omeji samo na občino bivanja. »Namreč, preprečevanje gneče in druženja večjega števila ljudi - tudi na zunanjih površinah - je ključnega pomena za zmanjševanje števila okužb s koronavirusom, ki je do zdaj že zahteval izjemno visok davek, predvsem pri najbolj ranljivih skupinah. Poleg nadzora nad spoštovanjem ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa bo policija poostreno nadzorovala tudi promet.

 

Z VAMI V ŽIVO

Tanja Seme in Boštjan Oder

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam