Virtualno Pravljično Celje deležno velikega zanimanja

Virtualno Pravljično Celje deležno velikega zanimanja
Regija danes
Tipografija

Decembrsko Pravljično Celje 2020 je bilo zaradi znanih okoliščin precej drugačno od minulih let. Na Zavodu Celeia Celje (ZCC), ki je nosilec projekta, zaradi slabe epidemiološke slike in vladnih ukrepov tako z drugimi soorganizatorji in partnerji niso mogli pripraviti dogodkov na prostem, božično-novoletnega sejma ali Pravljične dežele za otroke. Praznični čas so zato prebivalcem in obiskovalcem knežjega mesta poskušali približati s serijo videoposnetkov, ki so jih objavljali na družbenih omrežjih, spletnih straneh ter televiziji. Kot ugotavljajo na ZCC, je bil na odziv na virtualno ponudbo Pravljičnega Celja zelo dober.

Sprehod skozi Pravljično Celje, kot je bila poimenovana serija videoposnetkov, je za Zavod Celeia Celje posnela Almedia, na čelu z Alenom Pavšarjem. Deset videoposnetkov, od tega dva s prikazom t.i. vodne simfonije na Krekovem trgu, je Zavod Celeia predvajal na Facebook kanalih Visit Celje, Pravljično Celje, Celje - knežje mesto, spletni strani www.visitcelje.eu, YouTube kanalu Visit Celje ter na televizijah TV Celje in VTV Studio.

„Virtualna novost Sprehod skozi Pravljično Celje je požel veliko zanimanja in je presegel naša pričakovanja. Tako zavod kot drugi sodelujoči smo prejeli precej pohval, dobro delo pa se kaže tudi v številkah – všečkih, komentarjih, delitvah, shranitvah ter ogledih nasploh,“ so bili zadovoljni na ZCC.

Objave v okviru Sprehoda skozi Pravljično Celje so dosegle skupaj več kot 87 tisoč ljudi. Najvišji odziv je zabeležil prvi videoposnetek, virtualni prižig lučk, po obisku je sledil videoposnetek s sporočilom Miklavža.

V videoposnetkih so zajeli kadre z različnih mest v Celju, vključili znane Celjanke ter Celjane ter dali možnost dijakom celjskih srednjih šol, da pokažejo svoj glasbeni in umetniški talent. „Širni Sloveniji smo pokazali praznično krasitev mesta, za vzdušje v tem času so pomagali skrbeti dobri možje in pravljične vile. Na Krekovem trgu smo med drugim na avdio-vizualni kulisi predvajali pravljice, za ambientalno glasbo pa smo poskrbeli z mestnim ozvočenjem. Celotno dogajanje, krasitev in svetlobne kotičke smo dokumentirali s fotografijami ter videoposnetki Monike Škorjanc ter Matica Holobarja (Magični spomini),“ so na Zavodu Celeia Celje še sklenili poročilo lanskega virtualnega Pravljičnega Celje.

Foto: Monika Škorjanc in Magični spomini

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam