Eksplozija v Celju: kaj je razlog?

Eksplozija v Celju: kaj je razlog?
Regija danes
Tipografija

Na glavni celjski avtobusni postaji je ob 12.31 prišlo do eksplozije. Kot je povedala tiskovna predstavnica celjske policije Milena Trbulin, so poškodovane tri osebe. Dve so prepeljali v celjsko bolnišnico. 

"Danes, ob 12.31 uri, smo bili obveščeni, da je prišlo na glavni celjski avtobusni postaji do eksplozije. V eksploziji so bile poškodovane tri osebe. Po do zdaj znanih podatkih je prišlo do uhajanja plina. Ogleda kraja dejanja sta se udeležila tudi državni tožilec in preiskovalni sodnik,« so sporočili iz Policijske uprave Celje.

Odzvali so se tudi v Nomagu: “Danes opoldne je v našem regijskem centru v Celju po prvih informacijah prišlo do udora oziroma uhajanja plina iz mestnega plinovoda, kar je povzročilo eksplozijo. Reševalci, policija in gasilci so se nemudoma odzvali in zavarovali območje. Poslovna stavba je bila nemudoma po dogodku iz varnostnih razlogov in v skladu s sprejetimi varnostnimi protokoli izpraznjena. Zaradi eksplozije je nastala gmotna škoda, na kraju pa še poteka preiskava, na podlagi katere se bo ugotovilo, kje je prišlo do uhajanja plina oziroma zakaj je prišlo do eksplozije.”

Delavci Energetike, ki pregledujejo širše območje kraja dogodka, so ugotovili, da na ostalem delu plinskega omrežja ni motenj v oskrbi z zemeljskim plinom.

Škoda po dogodku naj bi bila visoka. Koliko znaša, bo znano v prihodnjih dneh. Na kraju je bilo tudi več deset poklicnih in prostovoljnih gasilcev, ki bodo prostore še natančno pregledali in prezračili.  

SŠol, Foto: Andraž Purg - GrupA, Tilen Križnik

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam