Dober odziv na akcijo zbiranja elektronskih aparatov v Bukovžlaku

Dober odziv na akcijo zbiranja elektronskih aparatov v Bukovžlaku
Regija danes
Tipografija

V družbi Simbio so zadovoljni z odzivom občanov na nagradno igro Oddaj še delujoči aparat v kotiček za ponovno uporabo v Bukovžlaku, pri kateri sodelujejo z družbo Zeos. Ta je nagradno igro pripravila v sklopu petletnega projekta Life Spodbujamo e-krožno pod sloganom #Še sem uporaben ter skupaj s Simbiem kot lokalnim partnerjem, Zbornico komunalnega gospodarstva pri GZS in podjetjem TSD. V nagradni igri lahko sodelujejo gospodinjstva, ki so uporabniki storitev Simbia. Glavna nagrada je plačilo mesečnih položnic za komunalne odpadke za večji del leta.

Namen projekta je, da bodo v novem kotičku za še delujoče aparate, postavljenem v začetku letošnjega poletja v Rcero Celje v Bukovžlaku, zbrali čim več aparatov, ki jih posamezniki ne potrebujejo več. V kotičku zbirajo aparate, ki so varni za uporabo, niso pokvarjeni ali poškodovani, niso prekomerno umazani in niso starejši od deset let. »Aparati se v našem kotičku za ponovno uporabo v sklopu nagradne igre Oddaj še delujoči aparat v kotiček za ponovno uporabo v Bukovžlaku počasi nabirajo. Nagradna igra traja približno mesec in v tem času smo zabeležili približno 50 aparatov, ki so bili pravilno označeni za sodelovanje v nagradni igri. Verjamemo, da imajo občanke in občani v svojih gospodinjstvih podobnih še ohranjenih aparatov na zalogi dovolj. Z njimi bi lahko vsak teden zapolnili police v našem kotičku. Ker nagradna igra traja do 16. decembra, je še dovolj časa za sodelovanje. Zato vse Celjane lepo vabimo, naj se ločijo od svojih še delujočih aparatov, ki jih več ne uporabljajo, in jih prinesejo v Rcero Celje Bukovžlak. Tako bomo aparatom podaljšali uporabno dobo in istočasno poskrbeli za naravo,« so povedali v družbi Simbio.

Udeleženci nagradne igre sodelujejo v žrebu za deset zelo privlačnih nagrad, desetkratno plačilo mesečnih položnic rednega odvoza odpadkov iz gospodinjstev za leto 2021 pri podjetju Simbio.

V nagradni igri lahko sodelujejo vsi lokalni prebivalci, ki uporabljajo komunale storitve pri podjetju Simbio. Nagradnemu žrebanju se priključijo tako, da v kotiček v Bukovžlaku oddajo en še delujoč aparat ter ga pred oddajo ustrezno označijo z nalepko, ki jo dobijo v kotičku. Svoj del nalepke nato skrbno shranijo do žrebanja, ki bo 17. decembra 2020. Še isti dan bodo rezultati žreba objavljeni na spletnih straneh www.simbio.si in www.rabljeniaparati.si.

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam