Letošnje Pravljično Celje: Brez silvestrovanja in velikih dogodkov

 Letošnje Pravljično Celje: Brez silvestrovanja in velikih dogodkov
Regija danes
Tipografija

Ob novih zaostritvah vladnih ukrepov zaradi epidemijie koronavirusa se marsikdo sprašuje, kakšno bo letošnje Pravljično Celje in ali ta tradicionalna enomesečna prireditev v veselem decembru v knežjem mestu sploh bo. V Zavodu Celeia Celje (ZCC), ki je glavni organizator dogajanja, pravijo, da se navkljub omejitvam pripravljajo na izvedbo Pravljičnega Celja.

»Glede na razmere, ki se dnevno spreminjajo, skrbno spremljamo ukrepe in jim prilagajamo program. Od tega je odvisna izvedba prazničnega dogajanja. V vsakem primeru bomo na prvo mesto postavili varnost obiskovalcev. Letošnji december bo zagotovo drugačen, kot je bil v preteklih letih, saj velikih dogodkov ne načrtujemo, prav tako ne silvestrovanja. Poudarek bomo dali praznični krasitvi mesta, svetlobnim elementom, uličnim animacijam, fotokotičkom, Božičkovi dnevni sobi z delavnico, adventnemu venčku in krasitvi pročelja nekaterih stavb. Na Krekovem trgu načrtujemo vodno simfonijo – predvajanje različnih avdio-vizualnih vsebin,« so pojasnili v Zavodu Celeia Celje.

Ključna projekta Pravljičnega Celja sta bila vsako leto božično-novoletni sejem in Pravljična dežela. V ZCC pravijo, da je sejem v načrtu, zaživel naj bi 28. novembra, a ga bo bodo izvedli le, če bo možno. »Za Pravljično deželo prav tako še ne moremo dati konkretnih informacij. Z Vladimiro Skale, ki vodi projekt Pravljične dežele, se pogovarjamo o več različicah, končne odločitve še nismo sprejeli, saj čakamo na smernice in ukrepe pristojnih ustanov,« so še povedali v ZCC.

Že zdaj je znano, da ob prižigu lučk, ki bo 28. novembra, letos ne bo slavnostnega otvoritvenega dogodka, na katerem se zbere več tisoč ljudi. Prav tako ne načrtujejo velikih koncertov in tudi ne množičnega silvestrovanja na prostem. »Naš cilj je, da biizpeljali Pravljično Celje, kolikor nam bodo dopuščale epidemiološke razmere, in da bi se ljudje ne glede na vse sprehodili po mestu in uživali v prazničnem decembru,« so še poudarili v Zavodu Celeia Celje, kjer nameravajo pred začetkom Pravljičnega Celja pripraviti tradicionalno novinarsko konferenco, tokrat najbrž v spletni obliki.

Foto: SHERPA

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Tadej Kupec

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam