Novo krožišče na Dečkovi cesti

Novo krožišče na Dečkovi cesti
Regija danes
Tipografija

Na Dečkovi cesti, pri podjetjih Celjski sejem in Inpos, bo Mestna občina Celje (MOC) do konca leta uredila eksperimentalno začasno krožišče. Podjetje VOC Celje je že začelo dela.

Krožišče bo, ko navajajo na celjski občini, vsaj nekoliko olajšalo pretok prometa na tem območju, kjer je posebej v času prometne konice velika gneča. Predvsem pa bo krožišče bistveno pripomoglo k bolj varnemu vključevanju prometa (tudi kolesarskega) iz Opekarniške na Dečkovo cesto in obratno.

„Z novim krožiščem bomo pridobili novi krak glavnega uvoza na Celjski sejem.Posebnost in novost eksperimentalnega krožišča bo levi zavijalni pas znotraj jedra krožišča, ki bo posebej predviden za tiste voznike, ki bodo zavijali levo z Dečkove ceste proti Opekarniški, vendar jim ne daje prednosti pred prometnim tokom, ki poteka v rondoju,“ so še sporočili z MOC.

Vrednost projekta je več kot 145 tisoč evrov, poleg izvedbe eksperimentalne prometne ureditve z umestitvijo krožišča pa bo občina izvedla tudi odvodnjavanje, uredila javno razsvetljavo in postavila novo prometno signalizacijo.

Na MOC vse udeležence v prometu pozivajo k strpnosti in upoštevanju začasne prometne ureditve, ki se bo med gradnjo spreminjala glede na potek del na gradbišču.

 

Z VAMI V ŽIVO

Tadej Kupec

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam