Koga so to jutro kaznovali celjski policisti?

Koga so to jutro kaznovali celjski policisti?
Regija danes
Tipografija

Celjski policisti so danes zjutraj, med 6. in 8. uro, opravljali nadzor prometa s poudarkom na varnosti pešcev. V nadzoru so zaznali dve kršitvi voznikov in kar 60 kršitev pešcev. Tridesetim kršiteljem so izdali plačilne naloge, izrekli so 27 opozoril in podali pet obdolžilnih predlogov.

Najpogostejša kršitev voznikov je bilo izsiljevanje prednosti pešcem na prehodih za pešce. »Pešci pa najpogosteje kršijo predpise s tem, da hodijo čez vozišče izven označenih prehodov za pešce, hodijo čez cesto pri rdeči luči ter nepravilno hodijo po vozišču ali ne uporabljajo odsevnih teles, ko je to potrebno,« so sporočili s celjske policije.

V nadzoru so policisti enemu vozniku zasegli vozilo, saj je vozil neregistrirano vozilo brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.
»Pešce, ki so najranljivejši udeleženci v cestnem prometu, poleg spoštovanja prometnih predpisov, še posebej opozarjamo naj z odsevnimi predmeti poskrbijo za svojo vidnost. Ta je v teh jesenskih dneh, ko so dnevi krajši, še posebej pomembna,« še zaključujejo na policiji. (SIMONA ŠOLINIČ)

 

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam