Začetek ogrevalne sezone v Celju

Začetek ogrevalne sezone v Celju
Regija danes
Tipografija

Energetika Celje, ki je sistemski operater daljinskega ogrevanja v Mestni občini Celje, je danes uradno začela novo ogrevalno sezono. Zaradi ohladitve in potrebe po ogrevanju v vrtcih in šolah je to javno podjetje s pripravami na novo ogrevalno sezono začelo že pred dnevi.

V vsaki stanovanjski stavbi so sicer lahko začeli ogrevanje še pred uradnim začetkom, če so podjetju to namero pisno sporočili pisno.

Etažni lastniki lahko ob toplejšem vremenu tudi zmanjšajo moč ogrevanja preko vzdrževalca toplotne postaje.

„Daljinsko ogrevanje nudi bistveno večjo zanesljivost oskrbe, večjo energetsko učinkovitost in manjše emisije v primerjavi z individualnimi kurilnimi napravami. Preko sistema daljinskega ogrevanja Energetika Celje se tako ogreva kar 17.000 Celjanov, predvsem na območju Hudinje, Nove vasi, Lave, Otoka in Golovca. V sistem je poleg večstanovanjskih objektov vključenih tudi 10 šol in vrtcev, bazen in 144 lokalov,“ so ob začetku nove ogrevalne sezone sporočili v Energetiki Celje.

Večji del toplote za potrebe daljinskega ogrevanja se pridobiva iz obnovljivih virov energije, kot sta toplota iz Toplarne Celje in biomasa iz furnirnice, dodatno pa se po potrebi uporablja še zemeljski plin.

Prejšnja ogrevalna sezona 2019/20 se je začela 1. oktobra 2019.

„Med prednosti daljinskega ogrevanja sodijo poleg omenjenih okoljskih vidikov tudi nižji stroški oskrbe z energijo – stroški ogrevanja so določeni skladno z Aktom o metodologiji za oblikovanje cene toplote za daljinsko ogrevanje, za soglasje k tem cenam pa je pristojna Agencija za energijo. Cena daljinskega ogrevanja je zaradi izkoriščanja toplote iz Toplarne Celje med najnižjimi v Sloveniji. Priključitev na sistem daljinskega ogrevanja je enostavna, prevzem toplote pa je zagotovljen na pragu objekta in merjen preko merilnika toplote, vgrajenega na toplotni postaji, ki zagotavlja možnost prilagajanja lastnim toplotnim potrebam,“ so še zapisali v Energetiki Celje.

Foto: Andraž Purg - GrupA

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam

Prireditvenik