Celjski mestni svet podprl Suzi Kvas za nov mandat na čelu Socia

Celjski mestni svet podprl Suzi Kvas za nov mandat na čelu Socia
Regija danes
Tipografija

Prvič po poletnih počitnicah se je danes sestal celjski mestni svet in med drugim odločal tudi o imenovanju Suzi Kvas za nov mandat na mestu direktorice javnega zavoda Socio. V gradivu za tokratno sejo je bilo navedeno, da komisijo za volitve in imenovanja (Kviaz) mestnemu svetu predlaga, da ne potrdi novega mandata sedanji direktorici. A je bil razplet na seji drugačne, potem ko se je pred sejo Kviaz še enkrat sestal in tokrat podprl imenovanje Suzi Kvas.

Zadržki glede ponovnega imenovanj Suzi Kvas so povezani z domnevnimi nepravilnostmi pri uporabi evropskih sredstev, zaradi česar je bila proti direktorici Socia vložena tudi ovadba.

Kot je povedal predsednik komisije, Janko Požežnik, so v komisiji presodili, da ne morejo odločati o domnevnih nepravilnostih pri poslovanjih, ki so v ovadbi očitane direktorici, s tem bi si naložili preveliko breme, ampak je to stvar pristojnih organov.

Kviaz je tako na ponovljeni seji z osmimi glasova za in enim proti izglasoval podporo diretkorici Socia

„Če pa se bo izkazalo, da so bile nepravilnosti dokazane, pa mestni svet imel možnost, da se na to primerno odzove. Sicer pa Suzi Kvas dela dela dobro in pod njenim vodstvom je zavod Socio postal eden najbolj prepoznavnih in najboljših zavodov v Sloveniji pri izvajanju socialnih storitev,“ je povedal Janko Požežnik. S podobnim stališčem je odločitev komisije podprl tudi župan Bojan Šrot.

Mestni svet je potem z 28 glasovi za in tremi proti potrdil imenovanje Suzi Kvas za nov mandat.

Izjava Suzi Kvas po glasovanju v mestnem svetu:


Na današnji seji je svečano prisegel nov mestni svetnik, Domnik Ocvirk, ki je na listi Nove Slovenije zamenjal Sandija Krivca. Ta bo odslej kot inšpektor delal na Medobčinskem inšpektoratu in redarstvu Mestne občine Celje in še nekaterih občin, to delovno mesto pa je nezdružljivo s svetniško funkcijo. Novi svetnik je postal tudi član treh komisij mestnega, kjer je prav tako nadomestil Sandija Krivca.

Celjski mestni svet je danes sprejel tudi sklep, da nameni 50 tisoč evrov za pomoč samozaposlenim v kulturi, med drugim pa se je seznanil tudi s poročilom o izvajanju evropskih projektov.

Foto: SHERPA

 

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam

Prireditvenik