75 let Novega tednika na panojski razstavi

75 let Novega tednika na panojski razstavi
Regija danes
Tipografija

Na Trgu celjskih knezov pred Narodnim domom je od danes na ogled panojska razstava o 75-letnici Novega tednika.

2. junija je minilo 75 let od izida prve številke  Nove poti, ki je postavila temelje razvoja časopisne dejavnosti v Celju in regiji. Predhodniki današnjega  Novega tednika so zamenjali številna imena, ustvarjale so jih generacije novinarjev, urednikov, fotoreporterjev, tehničnega in drugega osebja. Vsaka ekipa se je po svoje spoprijemala z zahtevami in s pritiski časa, ob tem pa se trudila za profesionalno in odgovorno ustvarjanje časopisa, ki ni nikoli zašel med »rumeni« tisk. Novinarji so imeli vedno pred očmi bralce ter svoje »poslanstvo« – posredovanje verodostojnih in preverjenih informacij o dogajanju v širši regiji, sooblikovanje javnega mnenja ter odpiranje prostora za širšo izmenjavo stališč in pogledov. Bralci so to znali vedno ceniti, mnogi so že dolga desetletja zvesti časopisu, ki jim vsak četrtek prinese zanimive zgodbe iz krajev, kjer so doma.

Če lahko v Novem tedniku že od začetka junija spremljate zanimive zapise o tem, kako je nekoč časopis pisal o določenih temah, je zdaj na ogled še razstava. Ta povzema prerez razvoja časopisa od prvih povojnih začetkov do danes. Na vsakem od 16 panojev je kratek uvodni zapis o tem, kako se je Novi tednik razvijal in spreminjal. Vsebino časopisa pa ponazarjajo izseki iz zapisov, ki so bili objavljeni o  nekaterih pomembnejših dogodkih v naših krajih.

Razstavo, ki bo na oglede mesec dni, je v sodelovanju z našo medijsko hišo zasnovala kustosinja Muzeja novejše zgodovine Celje Darja Jan.

Foto: Andraž Purg - GrupA

 

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam

Prireditvenik