Nogometaši Celja se poslavljajo od Evrope

Nogometaši Celja se poslavljajo od Evrope
Regija danes
Tipografija

Celjskim nogometašem se na gostovanju v Erevanu ni uspelo uvrstiti v zadnji, četrti krog kvalifikacija Lige Evropa, v katerem bi se lahko doma za nastop v skupinskem delu pomerili s slovito Crveno zvezdo. Domači Ararat je v taktični tekmi zmagal po podaljških z zadetkom Sergeja Vakulenka v 111. minuti tekme.

Ko je že vse kazalo, da bodo o zmagovalcu odločale enajstmetrovke, so domači nogometaši izvedli kot z desne strani, do dolge žoge, ki je letela na drugo stran se je dokopal Filip Dangubić, ki pa jo v dvoboju izgubil. Ukradel jo Otubanja, ki poslal predložek v kazenski prostor, po ponovni kratki podaji z desne strani pa je bil natančen najdražji armenski nogometaš.

Celjski nogometaši so do konca tekme z vsemi silami poskušali izenačiti, a je šlo za jalove napade.

Celjski nogometaši so v prvem polčasu dobro stali na igrišču in so bili nevarnejši nasprotnik. V 18. minuti je imel lepo priložnost Luka Kerin, v naslednji akciji pa je Ivan Božić po podaji Marandicija celo dosegel zadetek, a ga je sodnik zaradi nedovoljenega položaja razveljavil. Kerinu se je priložnost ponudila tudi v zadnji minuti prvega polčasa, a je po še enem predložku Brecla bil za malo prekratek.

Tudi drugih polčas je minil v izrazito taktičnem dvoboju, brez pravih stoodstotnih priložnosti. So pa domačini bile nevarnejši kot v prvem delu in tudi dvakrat zapretili.

Jakob Novak, ki je proti koncu tekme zamenjal Kerina pa je tik pred koncem tekme sprožil pravzaprav prvi strel v okvir vrat, a je bil domači vratar na mestu.

V začetku podaljška so bili domačini nevarnejši, v dveh priložnostih se je znašel Otubanja.

Zapretili so tudi Celjani po lepi akciji Lotriča, Brecla in Novaka, ki pa je slednji ni uspel dokončati z zadetkom.

Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam