Nova programska sezona Hiše kulture Celje

Nova programska sezona Hiše kulture Celje
Regija danes
Tipografija

Hiša kulture Celje (HKC), ki je v minulem desetletju s svojo kakovostno in žanrsko raznoliko produkcijo postala nepogrešljiv ustvarjalec bogate kulturne ponudbe v Celju, vstopa v svojo enajsto sezono. Tudi v tej so pripravili zanimiv program v okviru svojih stalnih vsebin (abonmaji...), poleg tega ob prevzemu pesniškega projekta, Veronikina nagrada, pripravljajo nov muzikal, za katerega menijo, da bo takšna uspešnica kot je bila Veronika Deseniška.

„V letošnji sezoni v treh različnih abonmajih pripravljamo 19 dogodkov, od tega bo sedem lastnih produkcij, v načrtu imamo 18 gostovanj, morda jih bo še več, vse bo odvisno od epidemiološke slike,“ je povedal Gregor Deleja, eden od vodilni članov Hiše kulture Celje, ki bo bržčas imel na skrbi izvedbo projekta Veronikine nagrade.

Kot je še dodal, je letošnja sezona v proračunskem smislu vredna kar precej več od minule, stala bo 123 tisoč evrov, predvsem na račun novega muzikala. „Tretjino prihodkov načrtujemo iz javnih sredstev (ministrstvo za kulturo, MOC, JSKD), ostalo pa iz sponzorstev, donatorstev in lastne dejavnosti.

Miha Firšt, direktor Hiše kulture Celje, je izpostavil projekt Ambasador kulture, izvajali ga bodo že tretjo sezono, katerega namen je promovirati kakovostno umetnost in pri katerem sodelujejo pravzaprav vse kulturne ustanove v Celju. „V tem programu je sodelujočih več kot 900 učencev in dijakov, ki jim izborno omogočamo brezplačno obiskovanje večernih kulturnih dogodkov, koncertov, filmskih projekcij, likovnih razstav in plesnih predstav, da bi vzpostavljali živi stik z umetnostjo.“

Miha Firšt je napovedoval tudi novo ambiciozno glasbeno gledališko produkcijo, v kateri bosta ustvarjalne moči združila skladatelj Leon Firšt, avtor glasbe za muzikal Veronika Deseniška, in pisateljica Lilijana Praprotnik Zupančič (Lila Prap).

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam