Okužba se je pojavila tudi v Pegazovem domu

Okužba se je pojavila tudi v Pegazovem domu
Regija danes
Tipografija

Število okuženih s koronavirusom se na Celjskem zvišuje. Okužbe se znova širijo tudi v domovih starejših. Te so potrdili tudi v Pegazovem domu v Rogaški Slatini in Domu sv. Jožefa v Celju. V Pegazovem domu je s koronavirusom okuženih 13 stanovalcev in 3 zaposleni. Vsi stanovalci z okužbo so bili premeščeni v bolnišnice, predvidoma čez nekaj dni se bodo vrnili v dom in bodo nameščeni v t.i. rdečo cono, ki jo v Pegazovem domu vzpostavljajo.

V celjskem Domu sv. Jožefa pa je okužena ena zaposlena oseba. V domu so takoj ukrepali po navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Tvegane sodelavce so izločili iz delovnega procesa in gredo na testiranje, prav tako so testirali stanovalce, ki so bili v stiku z okuženo, rezultate pričakujejo danes. Stanovalci ostajajo v svojih sobah, obiski pa so do nadaljnjega prepovedani. V Domu Nine Pokorn Grmovje pri Žalcu pa novih okužb ni, kar pomeni, da je s koronavirusom okuženih osem stanovalcev in dva zaposlena.

Na sprejem bolnikov s covidom-19 se medtem pripravljajo tudi v celjski bolnišnici. V prvi fazi bodo na oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja pripravili enoto s petimi navadnimi bolniškimi posteljami za obravnavo bolnikov s covidom-19 in z 19 navadnimi bolniškimi posteljami v t. i. sivi coni, kjer bodo obravnavali bolnike, pri katerih obstaja sum na okužbo s covidom. Oddelek za intenzivno interno medicino pa bo za obravnavo bolnikov s covidom-19 organiziral enoto z dvema posteljama za intenzivno nego (BA, STA)


Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam