Začenja se Evropski teden mobilnosti

Začenja se Evropski teden mobilnosti Foto: SHERPA
Regija danes
Tipografija

Začel se je Evropski teden mobilnosti, ki ga bo s številnimi dogodki obeležilo tudi približno 80 slovenskih občin. Letos so v ospredju potovanja z manj onesnaženja. V projektu z različnimi dogodki in aktivnostmi sodelujejo tudi številne občine s Celjskega.

Mestna občina Celje v zadnjih letih pri svojem delu že sicer veliko teže daje trajnostni mobilnosti. Ob evropskem tednu mobilnosti bo tudi del virtualnega flashmoba #WeMoveSmart v sklopu projekta Pocityf. Cilj je povabiti občane, da na družbenih omrežjih delijo slike, videoposnetke ali kratke zgodbe o svojem trajnostnem načinu premikanja. Pri projektu Tedna mobilnosti že tradicionalno sodeluje tudi Celjski mladinski center v okviru informacijske točke Europe Direct Savinjska. Tudi letos prirejajo tri brezplačne dogodke, ki bodo promovirali alternativne oblike prevoza ter spodbujali zmanjševanje odpadkov z namenom varovanja okolja, pravi Katja Kolenc iz Celjskega mladinskega centra.


Projektu Evropskega tedna mobilnosti se med drugim pridružujejo tudi v Laškem, Žalcu, na Polzeli, Šentjurju, Vitanju, Slovenskih Konjicah in Velenju, k projektu je letos prvič pristopila tudi Občina Rečica ob Savinji.

Podroben program dogodkov je sicer na voljo TUKAJ.

 

Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam