Na Celjskem spet več okužb, zdaj tudi v enem izmed domov za starejše

Na Celjskem spet več okužb, zdaj tudi v enem izmed domov za starejše
Regija danes
Tipografija

Število okuženih s koronavirusom se na Celjskem zvišuje. Najhuje je v občini Braslovče, kjer jih je – po podatkih spletne strani Covid sledilnik – trenutno že 29. V Celju in Žalcu je do zdaj okuženih v vsaki občini 18, v ostalih občinah na Celjskem jih je manj. Z obvestilom, da se je okužba pojavila tudi pri eni osebi med zaposlenimi, pa se je danes na svojce oskrbovancev obrnil tudi direktor Doma sv. Jožef v Celju.

 

 »Rad bi se vam javil z boljšimi novicami, a so dejstva časa taka, da žal ne gre. Med našimi zaposlenimi imamo spet okužbo, za enkrat eno, ki je atipična,« je na spletnih straneh doma zapisal Planinšek. V domu so takoj ukrepali po navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje. »Tvegane sodelavce smo izločili iz delovnega procesa in gredo na testiranje, stanovalce, ki so bili v stiku z okuženo, zdaj testiramo in upamo na rezultate jutri. Za enkrat pri nikomer ne zaznavamo kakršnihkoli sprememb,« še dodaja Planinšek. Stanovalci ostajajo v svojih sobah, obiski pa so do nadaljnjega prepovedani, razen v primerih slovesa. »Zaposlene smo razdelili v ločene ekipe, da čim bolj preprečimo morebitne prenose okužb, jutri pa nam bo nacionalni laboratorij izvedel še razkuževanje hodnikov in skupnih prostorov,« navaja Planinšek.

 Kot je znano, pa je še Osnovni šoli Braslovče v karanteni pet oddelkov predmetne stopnje ter oba kombinirana oddelka v podružnični šoli Trnava, ki naj bi se v tem tednu vrnila v šolo. Danes pa so spet odprli Vrtec Trnava, in sicer vseh pet oddelkov, o čemer so starši že bili obveščeni.

 V Domu Nine Pokorn na Grmovju pri Žalcu je bilo z novim koronavirusom do začetka tega tedna okuženih osem oskrbovancev, poleg njih še dva zaposlena. »Vzpostavili smo redni stik z epidemiološko službo in vsemi pristojnimi ustanovami. Delo v enotah smo organizirali tako, da ima vsaka enota stalen tim zaposlenih. V time so se vključili tudi zaposleni iz ostalih služb. Vse te dni smo redno spremljali in še spremljamo zdravstveno stanje stanovalcev in zaposlenih. Odvzetih je bilo veliko brisov tako pri stanovalcih kot zaposlenih. Prvi stanovalci so bili hospitalizirani na Infekcijski kliniki Ljubljana in na negovalnem oddelku novomeške bolnišnice. Okužba je pri vseh potekala zelo asimptomatsko in brez zapletov,« pravi direktor doma Tomaž Lenart.

 Več podrobnosti o razmerah na Celjskem bo objavljeno v četrtkovi številki Novega tednika.

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam