V Braslovčah opozarjajo pred razglasitvijo epidemije na območju občine

V Braslovčah opozarjajo pred razglasitvijo epidemije na območju občine
Regija danes
Tipografija

Število okuženih s koronavirusom se v občini Braslovče še naprej povečuje. V soboto je bilo zabeleženih 7 novih pozitivnih primerov, skupno jih imajo 25.

V Osnovni šoli Braslovče je v karanteni 5 oddelkov predmetne stopnje ter oba kombinirana oddelka v podružnični šoli Trnava, ki pa naj bi se v tem tednu vrnila v šolo. Prav tako si prizadevajo, da bi jutri odprli 5 oddelkov Vrtca v Trnavi.

Glede na podatke, s katerimi razpolagajo v Občini Braslovče, domnevajo, da so se okužbe od otrok prenesle na odrasle, predvsem kot posledica nespoštovanja karantene. Zato pozivajo vse občanke in občane, naj bodo odgovorni ter spoštujejo navodila pristojnih. Če se bodo okužbe še naprej širile, ni izključena razglasitev epidemije na območju občine, kar pa bo prineslo dodatne strožje ukrepe ter ponovna zapiranja, opozarjajo v Občini Braslovče.

V karanteni tudi del šoštanjske šole

Pred nadaljnjim širjenjem okužb opozarjajo tudi v občini Šoštanj, kjer imajo trenutno šest aktivno okuženih. Zaradi pozitivnega testa pri učencu je v karanteni tudi en razred Osnovne šole Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj.

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam