Letos na Mos kar iz domačega fotelja

Letos na Mos kar iz domačega fotelja
Regija danes
Tipografija

Čeprav so konec julija v družbi Celjski sejem dejali, da letos Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti ne bodo pripravili in da je to njihova dokončna odločitev, sejem vendarle bo. A bo povsem drugačen, kot je bil prejšnja leta, saj se bodo podjetja namesto na razstavnih prostorih predstavljala na spletu in tudi obiskovalce sejma bodo organizatorji namesto po številu prodanih vstopnic šteli po številu »klikov«. »Odločili smo se, da bomo pripravili vsaj nekaj. Predvsem želimo ohraniti 53-letno tradicijo sejma, čeprav bo ta v povsem drugačni obliki, kot smo ga vajeni,« pravi Robert Otorepec, izvršni direktor družbe Celjski sejem.

Če ne bi preživljali koronačasov, bi se prihodnjo sredo, 16. septembra, začel 53. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti (Mos), ki je v zadnjih letih na celjsko sejmišče  privabil 1.500 domačih in tujih razstavljavcev ter sto tisoč obiskovalcev. Letos si bo sejem mogoče ogledati le na spletu, in sicer od 8. do 22. oktobra, število sodelujočih na njem bo predvidoma dokaj skromno. Izvršni direktor družbe Celjski sejem Robert Otorepec pravi, da so razstavljavce začeli vabiti na spletni sejem šele konec prejšnjega tedna in čeprav so prve prijave že prispele, je trenutno še težko napovedati, koliko podjetij se bo letos predstavilo na sejmu. V družbi pričakujejo, da jih bo vsaj sto, vendar upajo, da jih bo še več. »Podjetja imajo zelo malo časa za odločitev, ali bodo sodelovala na spletnem sejmu. Za zdaj se prijavljajo samo domači razstavljavci, predvsem tisti, ki so na Mosu sodelovali že prejšnja leta. Zanimanja iz tujine zaenkrat ni, do zdaj smo dobili le povpraševanje ene od italijanskih agencij,« pojasnjuje Otorepec.
Razstavljavci in obiskovalci se bodo na tokratnem Mosu lahko povezali s pomočjo spletnega klepetalnika in videokonferenc, poslovna in splošna javnost bosta lahko na spletu spremljali tudi nekaj okroglih miz, ki bodo namenjene predvsem razpravam o tem, kako prebroditi krizo in kakšne težave je ta povzročila posameznim gospodarskim dejavnostim. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije naj bi na sejmišču pripravili celo dva dogodka v živo. »Naša modra dvorana  je dovolj velika, da lahko v njej ob upoštevanju vseh ukrepov zagotovimo prostor za dvesto udeležencev,« pojasnjuje Otorepec.

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam

Prireditvenik