S kolesom do novega gasilskega vozila

S kolesom do novega gasilskega vozila
Regija danes
Tipografija

 

Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Braslovče letos praznuje 120 letnico delovanja in ob jubileju so gasilci zadali, da 30 let staro avtocisterno nadomestijo z novo. Glavnino denarja, 187 tisoč evrov, bo prispevala braslovška občina, del denarja, 70 tisoč evrov, mora društvo zbrati samo.

 

 

Zaradi znanih zaostrenih razmer so morali braslovški gasilci odpovedati načrtovane prireditve, dobrodelni koncert in tradicionalno gasilsko veselico, kar je že tako težavno zbiranje denarja, le še otežilo. Zato so se odločili, da bodo del denarja skušali zbrati z dobrodelnim kolesarjenjem.

Skupina braslovških gasilcev se je na dobrodelno intervencijo podala v kolesarski opremi. V petek zjutraj so pedala pognali iz pred domačega gasilskega doma. Pot jih je najprej vodila na Trojane, nato pa mimo Ljubljane, čez Kras do morja.

Njihovo prizadevanje za nakup nove avtocisterne lahko podprete tudi vi in sicer tako da, da pošljete SMS s ključno besedo BRASLOVCE5 na 1919. Lahko pa sredstva nakažete na njihov transakcijski račun (SI56 6100 0000 7885 671, namen Avtocisterna). Če vas pot zanese v Braslovče lahko vaš prispevek za nakup nove avtocisterne vržete v hranilnike, ki jih najdete na različnih lokacijah v Braslovčah in okolici.

Foto: PGD Braslovče

 

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam