Umetnost »korone« po »koroni«

Umetnost »korone« po »koroni«
Regija danes
Tipografija

 

Umetniki so v času epidemije s svojim pogledom in ustvarjanjem svojevrstno, subtilno in družbeno angažirano komentirali dogajanje. Ker je prav, da njihova dela dosežejo čim več ljudi in sprožijo nadaljnji družbeni diskurz, bodo v večnamenski dvorani Centra Noordung v Vitanju pripravili serijo razstav, ki so jo naslovili Umetnost korone po koroni. Prva se bo v nizu razstavnega cikla predstavila Mojca Senegačnik.

 

 

»S ciklom razstav Umetnost korone po koroni, ki ga bomo z izbranimi umetniki predstavili v nanizanki razstav do konca leta 2020, bomo omogočili družbeni diskurz. Vabimo vas, da ste družbeno odgovorni, da podprete ustvarjalnost slovenskih umetnikov na način spoznanja, sprejemanja in razumevanja. Nič ni več samoumevno, vedno moramo vprašati, razmisliti in sprejeti sebe in druge,« pravi Tanja Čajavec, kustosinja pri Artoteka.si.

Na prvi razstavi znotraj nanizanke razstav v vitanjskem vesoljskem središču, ki jo bodo odprli v petek ob 19. uri, se bo predstavila Mojca Senegačnik. Akademska slikarka je leta 1994 prejela študentsko Prešernovo nagrado. Leta 1995 je končala študij na Akademiji za likovno umetnost UL z diplomo pri prof. Emeriku Bernardu in prof. dr. Tomažu Brejcu. Senegačnikova je kulturna delavka z vsestranskim opusom.

Tokrat se bo predstavila s svojim ciklom družbeno angažiranih kolažev, poimenovanim Burning desire project. Kolaži nastajajo dnevno, kot rezime njenih občutkov in razmišljanj. »Na kolažih so vidno upodobljeni njena strast, kajenje in njeni intimni zapisi vsakdanjika v času ›korone‹. Rdeča nit je dobesedno rdeča nit, so črno-beli piktogrami, rumene intervencije in rdeča pika. Besede, podobe iz medijev delujejo hipnotično na gledalca, a vendar ne komentirajo. Gledalcu omogočajo, da se sam vpraša in si ustvari lastno mnenje. Provokativno koncipirani kolaži nikogar ne pustijo ravnodušnega. Vabijo k interakciji, razmišljanju, odzivu. Vsak je samosvoj, a vendar je odraz Mojce,« razstavo v besede povzame kustosinja Tanja Čajavec.

 

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam