Gradbeno dovoljenje za nov dom na Okrešlju

Gradbeno dovoljenje za nov dom na Okrešlju
Regija danes
Tipografija

Pred dnevi je Planinsko društvo Celje – Matica uspelo pridobiti gradbeno dovoljenje za novogradnjo na Okrešlju, kjer je lani novembra požar uničil priljubljeni Frischaufov dom. Brane Povše, predsednik društva, je vesel tega premika v postopkih za novogradnjo, a prostovoljce čaka še veliko dela. Medtem niso držali križem rok, ampak so uredili »okrešeljsko plažo« z leseno hiško, mizami, s klopmi in z ležalniki iz lesenih palet, kjer si lahko obiskovalci odpočijejo.

Pospravili so tudi ruševine pogorelega doma ter uredili začasne prostore za delavce. S pomočjo Slovenske vojske so na Okrešelj pripeljali vso mehanizacijo za gradbena dela in tako je vse pripravljeno za položitev temeljnega kamna, kar načrtujejo v drugi polovici avgusta.

Januarja je postalo znano, kako bo videti nov dom, ki ga je zasnoval arhitekturni biro Kultivator, kreativna arhitektura Celje. Ta bo sodoben, zgrajen po najvišjih evropskih standardih, obenem pa bo vključeval naravne materiale, kot sta les in kamen, ki sta značilna za Okrešelj.

Novogradnja je ocenjena na približno 900 tisoč evrov. Če bo obljubljen delež primaknila država, ki je objavila razpis za pridobitev sredstev, bo to vseeno zadoščalo le za malo manj kot polovico ocenjenih stroškov. Zato društvo zbira denar na različne načine. Pomagati mu je mogoče z neposrednimi nakazili in SMS-donacijami. V teh dneh prodajajo majice in večnamenske šale z motivom Okrešlja, pripravljajo pa že koledar za prihodnje leto.

Foto: PZS

 

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam