Punčke za(upanja) že čakajo na posvojitelje

Punčke za(upanja) že čakajo na posvojitelje
Regija danes
Tipografija

V Osrednji knjižnici Celje je v okviru Univerze za III. življenjsko obdobje sredi marca, ko se je javno življenje zaradi epidemije koronavirusa povsem ustavilo, zaživel projekt Punčke (za)upanja iz karantene, ki deluje kot Facebook skupina. Zamisel izvira iz lanskega delovanja krožka izdelovalk punčk iz cunj, ki so sicer že dolgoletni Unicefov projekt, letos pa so v celjski knjižnici k sodelovanju povabili tudi druge ustvarjalce iz vse Slovenije.

Pri punčkah (za)upanja iz karantene gre za humanitarni projekt: punčke bodo na dražbi pod pokroviteljstvom Unicefa Slovenije dobile svoje posvojitelje. Ti bodo za to čast in dragocenost odšteli 20 evrov, s čimer bodo pomagali kriti stroške cepljenja proti šestim nalezljivim boleznim otrok v najrevnejših predelih sveta.

Do dražbe, ki bo ta ponedeljek ob 11. uri na ploščadi pred knjižnico, morebitne posvojitelje že pozdravljajo z oken vstopnega prostora v Osrednjo knjižnico Celje.

Za glasbeno popestritev dogodka bo poskrbela prejemnica letošnjega kristalnega grba Mestne občine Celje, glasbenica Nuša Ofentavšek, s klavirsko spremljavo Tadeja Grušovnjaka.

Foto: SHERPA

Z VAMI V ŽIVO

Tanja Seme

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam

Prireditvenik