Obtoženi za smrt dveh mladih na Vranskem oproščeni

Obtoženi za smrt dveh mladih na Vranskem oproščeni
Regija danes
Tipografija

Celjsko okrožno sodišče je oprostilo nekdanjega direktorja komunalnega podjetja Energetika projekt Marka Krajnca, preglednika cest Štefana Kuserbanja in podjetje Energetika projekt v primeru smrtne prometne nesreče na Vranskem leta 2014, v kateri sta umrli dve mladi osebi. Sodba še ni pravnomočna.

Tožilka Renata Inkret je obtoženim očitala povzročitev splošne nevarnosti s smrtnim izidom iz malomarnosti. Za Krajnca in Kuserbanja je tako predlagala pogojno enoletno zaporno kazen s preizkusno dobo dveh let, za Energetiko projekt pa pogojno plačilo v višini 10.000 evrov, prav tako s preizkusno dobo dveh let. Sodnica celjskega okrožnega sodišča predlogu tožilke ni sledila in je obtožene oprostila očitanega kaznivega dejanja. Ocenila je namreč, da tožilstvo ni uspelo dokazati način, kako je do prometne nesreče sploh prišlo. Prav tako sodišče ni moglo z gotovostjo ugotoviti, ali je do nesreče prišlo na mostu čez naraslo reko Bolsko, saj policisti, ki so opravili ogled kraja nesreče, sledi vozila na vozišču pred mostom niso našli.

O tem, ali se bo pritožila na oprostilno sodbo, tožilka Renata Inkret pravi:


Tragična nesreča se je zgodila septembra 2014, ko je narasli potok Bolska odnesel del brežine in službeno vozilo, s katerim sta se sodelavca Avto-moto zveze Slovenije odpravljala na preventivno aktivnost.

STA

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam