O časih, ko je bil rok še mlad

O časih, ko je bil rok še mlad
Regija danes
Tipografija

Poletna muzejska noč v Muzeju novejše zgodovine Celje (MNZC) bo tokrat v znamenju glasbe, saj bo odmevala v ritmih roka v slovensko-srbskih vzporednicah. Pravzaprav bo živahen glasbeni dan v muzeju že danes popoldne, ko bo uradno odprtje razstave, na kateri bo v živo na kitaro igral legendarni domači roker Zoran Predin, zagotovo pa se bo na dogodku pojavilo še katero znano ime te zvrsti glasbe. Domači muzej je razstavo, katere naslov je Za domovino z rockom naprej, pripravil v sodelovanju z Rok muzejem Beograda.

Kot je povedal dr. Tonček Kregar, direktor MNZC in kot vokalist skupine MI2 tudi zaprisežen roker, je zgodba o nastanku te razstave kar zanimiva, zakrivili so jo ljudje iz Beograda, ki z velikim navdušenjem zbirajo gradivo o zgodovini srbskega roka in ki so ustvarili tudi posebno zbirko, imenovano Rok muzej. Pri njih torej ne gre za klasični muzej, saj ta potrebuje prostore, ampak za nevladno organizacijo, katere glavni protagonist je basist Miroslav Cvetković. Rok muzej Beograd želi to zbirko promovirati tudi v širšem evropskem prostoru.

Z MNZC so kolegi iz Beograda najbrž vstopili v stik tudi zato, ker vedo, da ima celjski muzej posluh za različne vsebine, povezane s popularno kulturo. Pred leti so postavili zelo odmevno razstavo z naslovom Džins generacija, ki je obravnavala podobne teme.

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Tanja Seme

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam

Prireditvenik