Zaradi »korone« malo okrnjen, a še vedno zelo bogat program

Zaradi »korone« malo okrnjen, a še vedno zelo bogat program
Regija danes
Tipografija

Še kakšen mesec, dva nazaj se je zdelo, da letošnjega Poletja v Celju, knežjem mestu zaradi epidemije koronovirusa ne bo, a je še pravi čas prišlo do rahljanja ukrepov. A je organizatorjem, glavni je Zavod Celeia Celje, kjer so pripravili skoraj polovico dogodkov, vendarle še pravi čas uspelo oblikovati raznovrsten in bogat program glede na aktualne razmere. Od sobote, ko se bodo začele poletne prireditve v Celju, se bo do konca avgusta zvrstilo približno 200 dogodkov.

»Preden smo šli v karanteno, smo že imeli pripravljen program Poletja v Celju, a se je izkazalo, da zaradi aktualnih razmer, da tega programa ne bo mogoče izvesti. V začetku maja smo se tako lotili priprave načrta B. Ne glede na okoliščine verjamem, da je letošnji program dobro zastavljen in občinstvo, ki bo prišlo na naše prireditve, ne bo prikrajšana za užitke,« je o okoliščinah in končni podobi tokratne izvedbe Poletja v Celju povedala mag. Milena Čeko Pungartnik, direktorica Zavoda Celeia Celje.

Vsebinsko jedro letošnjih poletnih prireditev v središču knežjega mesta predstavlja sodelovanje lokalnih kulturnih ustvarjalcev. V skladu z dogovorom z Mestno občino Celje so tako v zavodu Celeia v program vključili celotno paleto kulturne produkcije v mestu, ljubiteljsko kulturo, posameznike in ustanove, ki so se s svojimi stvaritvami prijavili na javni razpis za izbiro kulturnih projektov, ki ga sofinancira MOC.

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Tanja Seme

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam

Prireditvenik