Velenjska občina bo tudi to poletje omogočila počitniško delo dijakom

Velenjska občina bo tudi to poletje omogočila počitniško delo dijakom
Regija danes
Tipografija

Mestna občina Velenje bo v juliju in avgustu ponovno izvedla projekt počitniškega dela Čisto moje Velenje. K opravljanju počitniškega dela se lahko prijavijo vsi dijaki, ki imajo stalno prebivališče v Mestni občini Velenje.

Letos so sicer prejeli manj prošenj mladih kot prejšnja leta, zato vabijo vse zainteresirane, da se še prijavijo. Prijavnica je objavljena na spletni strani velenjske občine. Mladi bodo urejali okolico krajevnih skupnostih, šol in javnih zavodov, pomagali varovancem Doma za varstvo odraslih Velenje. Prav tako bodo pomagali pri izvedbi tradicionalnih taborjenj in delavnic Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje v Sončnem parku, pomagali gasilcem, v TIC-u in Mladinskem hotelu Velenje. Skrbeli bodo tudi za urejenost Velenjske plaže. Počitniško delo bo plačano 5,5 evra (bruto) na uro, posameznik pa lahko opravi največ 38 ur oziroma 5 delovnih dni počitniškega dela.

Kot pravijo v Mestni občini Velenje, so temeljni cilji projekta Čisto moje Velenje skrb za urejeno in čisto okolje, spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja, finančna pomoč mladim oziroma njihovim družinam, krepitev zavesti o pomenu zdravega in čistega bivalnega okolja ter pozitiven odnos do urbane opreme.

Z VAMI V ŽIVO

Tanja Seme in Boštjan Oder

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

Sledite nam