V MČ Slavko Šlander kronično pomanjkanje brezplačnih parkirnih mest

V MČ Slavko Šlander kronično pomanjkanje brezplačnih parkirnih mest Foto: FB MČ Slavko Šlander
Regija danes
Tipografija

 

V celjski Mestni četrti Slavko Šlander se soočajo s kroničnim pomanjkanjem brezplačnih parkirnih mest. Zato so na celjsko občino vnovič naslovili poziv, da občanom na tem območju v najkrajšem možnem času zagotovi dodatna parkirna mesta.

Kot opozarjajo v eni najbolj naseljenih celjskih mestni četrti, je izredno kritično stanje v Vojkovi ulici, v Ulici 5. prekomorske brigade, Čopovi ulici ter Na zelenici. Ob tem so v mestni četrti predlagali tudi konkretne rešitve, kje bi lahko zgradili dodatna parkirna mesta. Na ta način bi pridobili več kot 75 parkirnih mest.

V Mestni občini Celje odgovarjajo, da širitev parkirnih mest v obstoječe zelene parkovne površine glede na veljavne prostorske akte na tem območju ni možna. Ob tem dodajajo, da je cilj trajnostne prometne strategije zmanjševanje mirujočega prometa, kar v celjski občini skušajo doseči z javnim potniškim prometom Celebus in širitvijo sistema za izposojo javnih koles KolesCE. Predvidevajo, da se bo zaradi ukrepov na področju trajnostne mobilnosti število parkiranih avtomobilov tudi na tem območju v prihodnosti zmanjšalo, za kar si morajo prizadevati tudi vsi lastniki vozil, sporočajo iz celjske občine.

Z VAMI V ŽIVO

Tanja Seme

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam