Mesto in narava naj ne bosta odlagališče!

Mesto in narava naj ne bosta odlagališče! Ekipa Simbia je poskrbela tudi za cvetočo preobrazbo knežjega mesta, s ciljem da za vsakega občana zraste rožica. Zasadili so več kot 40 tisoč sadik sezonskega cvetja, ki bo krasilo Celje vse do pozne jeseni. Ocvetličili so trge, terase, mostove, vrtove lokalov, javne gredice, konstrukcije piramid in betonska korita.
Regija danes
Tipografija

V Mestni občini Celje ponovno opažajo, da ljudje še vedno smeti odlagajo tja, kamor ne sodijo, največ jih je ob sprehajalnih poteh. Zato ponovno pozivajo občanke in občane, da poskrbijo za ustrezno odlaganje odpadkov. Kot poudarjajo v celjski občini, mesto in narava nista odlagališče za odpadke. Urejeno okolje je ogledalo vsake skupnosti, k temu pa moramo prispevati vsi posamezniki.

Za urejenost okolja v Celju skrbi Zavod Zelenice, za ravnanje z odpadki pa javno podjetje Simbio. Po vsem mestu in okolici so nameščeni koši za smeti, ki jih pristojni redno praznijo, a so kljub temu zaradi obilice odpadkov občasno prepolni, kar pa ne pomeni, da lahko odpadke mečemo okoli koša, opozarjajo v Mestni občini Celje in dodajajo, da smeti, če jih ne moremo odložiti v koš, vzamemo s seboj domov. Počistiti je treba tudi za svojimi pasjimi ljubljenci. Če v bližini ni koša za pasje iztrebke, uporabimo koš za ostale odpadke.

"Z odlaganjem smeti na neprimernih mestih škodimo naravi in drugim prebivalcem občine, prekomerno in po nepotrebnem pa obremenjujemo tudi zaposlene v javnih podjetjih, ki vsakodnevno skrbijo za urejenost mesta in njegove okolice. Nobena situacija ne sme biti razlog, da narava postane odlagališče za odpadke, " sporočajo iz Mestne občine Celje.

 Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam