Pravila

PRAVILNIK O IZRABI PROGRAMSKEGA ČASA OZ. ČASOPISNEGA PROSTORA ZA PREDSTAVITEV KANDITATOV, POLITIČNIH STRANK IN NJIHOVIH PROGRAMOV – PARLAMENTARNE VOLITVE 2022

Na podlagi prvega odstavka 6. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji (ZVRK, Uradni list RS, št. 41/07103/07 - ZPolS-D105/08 - odl. US11/1128/11 - odl. US98/138/156/18 - odl. US) medij Novi tednik in Radio Celje s tem pravilnikom določa in objavlja pravila (obseg, pogoje in način) izrabe programskega časa za predstavitev kandidatov, političnih strank in njihovih programov na parlamentarnih volitvah 2022.

Medij Novi tednik in Radio Celje bo med parlamentarno volilno kampanjo s prispevki v svojem informativnem programu/vsebinah po izboru in v skladu s profesionalnimi novinarskimi merili in v skladu z uredniško politiko medija enakopravno in samostojno odločal o načinu, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov.

Vsem kandidatom in političnim strankam ponujamo možnost komercialnega oglaševanja. Na podlagi 50. člena Zakona o medijih je za resničnost in točnost navedb oz. podatkov v oglasu odgovoren naročnik, za skladnost oglasa z zakonom in programsko zasnovo medija pa njegov izdajatelj.

Oglase v volilni kampanji lahko za plačilo naročajo politične stranke oz. organizatorji volilnih kampanj ali pooblaščene agencije za posamezne politične stranke, kandidate oz. liste kandidatov.

Naročniki objave volilnih propagandnih sporočil morajo pisno naročiti vrsto in obseg oglaševanja. Gradivo mora naročnik dostaviti po elektronskem naslovu najkasneje do petka vsak teden do 12. ure. Naročnik mora predati že oblikovano in lektorirano gradivo.

V skladu s 7. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji je obvezna objava naročnika oglasa. Naročene oglase bomo objavljali v skladu s splošnimi pogoji in veljavno zakonodajo in po ceniku, ki velja v času predsedniške kampanje, in je objavljen na spletni strani medija. Oglasni prostor je vsem političnim strankam dostopen pod enakimi finančnimi pogoji.

Kontaktni  elektronski naslov medija v času volilne kampanje je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Celje, 1. 3. 2022

NT&RC d.o.o.
Drago Slameršak, direktor

Z VAMI V ŽIVO

Boštjan Oder

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam